Servicii medicale de urgenţă la distanţă, şi în sud-estul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeaua de asistenţă medicală de urgenţă s-a extins la 19 judeţe
Reţeaua de asistenţă medicală de urgenţă s-a extins la 19 judeţe

Începând de ieri, 19 judeţe din România vor beneficia de o reţea de asistenţă medicală de urgenţă la distanţă (telemedicină).

Astfel, 16 unităţi medicale din judeţul Bihor şi din judeţe din sud-estul ţării vor fi conectate continuu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca" din Bucureşti şi vor primi asistenţă medicală de urgenţă şi de specialitate.

Mai puţine decizii soldate cu deces

Noua reţea de unităţi medicale care vor beneficia de sistemul de telemedicină se va reuni cu centrul de comandă deja existent la Spitalul Clinic Judeţean Târgu-Mureş, conectat cu alte 40 de puncte medicale din judeţele limitrofe. Medicii de la centrul de coordonare oferă suport medical în timp real, pe baza comunicării audio-video, precum şi cu ajutorul unor monitoare ce indică semnele vitale ale persoanei în cauză.

Un beneficiu esenţial al acestui sistem de asistenţă medicală este reducerea timpului pe care o persoană aflată în stare critică l-ar petrece în mod normal între spitale şi, implicit, creşterea şanselor de supravieţuire.

„Telemedicina ajută, în primul rând, la degrevarea sistemului de urgenţă. Vom gestiona mai bine cazurile grave, vom şti ce pacienţi au nevoie de transport către un centru din ţară şi vom reduce, astfel, erorile medicale", a spus doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Extinderea reţelei de telemedicină de urgenţă face parte din proiectul „Respect pentru viaţă", susţinut de compania Petrom în colaborare cu Ministerul Sănătăţii. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite