Medicină

articolul anterior articolul urmator

Sfatul specialistului ORL Ana Maria Apostol: Este perioada virozelor, mituri despre COVID-19!

0
24 Mar 2020 12:00:26
Autor: Silvia Rădan

Primăvara este o perioadă în care se răspândesc rapid virozele, iar în contextul pandemiei de COVID-19, presiunea asupra spitalelor devine uriaşă, de aceea medicii sfătuiesc pacienţii să se protejeze de toate aceste pericole şi să stea acasă.

Smptomele virozelor, induc panică în populaţie, în contextul COVID – 19,  iar medicii sunt depăşiţi de solicitarile de testare şi de panica instaurată.

Ana-Maria Apostol, medic specialist ORL, Medlife, explică faptul că în această perioadă suntfrecvente afecţiunile respiratorii: "Apar an de an viroze respiratorii, răceala banală data de Rhinovirusuri şi gripa data de virusul Parainfluenzae A sau B şi putem confunda uşor simptomele unei răceli banale cu cele ale infecţiei COVID-19". Ce are particular acest virus şi ce ar trebui să ştie oamenii pentru a depăşi panica, aflaţi din perspectiva medicului specialist ORL, Ana-Maria Apostol, dintr-un material de informare distribuit de Medlife în cadrul campaniei #izolatidarimpreuna, pentru Hotnews.ro

1. Este eronată informaţia că virusul COVID-19 supravieţuieşte doar în ţările unde temperaturile sunt sub 15 grade Celsius.

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii