Medicină

articolul anterior articolul urmator

Simptomele variantei Delta a Covid-19 seamănă cu cele ale unei răceli comune, deşi este foarte contagioasă STUDIU

1
14 Jun 2021 17:51:35
Autor: Maria Ţaga

Prof. Tim Spector, care conduce un studiu legat Covid-19 şi simptomele specificet, spune că infectarea cu noua variantă Delta seamănă mai curând „cu o răceală urâtă”, cel puţin în cazul persoanelor mai tinere. Dar, cu toate că nu se simt foarte rău, ar putea fi contagioşi şi să-i pună pe alţii în pericol, potrivit BBC.

Potrivit autorităţilor medicale, simptomele clasice de Covid la care ar trebui să fie atenţi oamenii sunt tuse, febră, pierderea mirosului sau a gustului.

„Această variantă pare să funcţioneze uşor diferit. Oamenii s-ar putea să creadă că au o simplă răceală şi să meargă la petreceri, unde ar putea să infecteze şi alţi oameni. Credem că acest lucru ar putea fi o mare problemă. Dacă eşti tânăr, oricum vei avea simptome mai uşoare. S-ar putea să simţi că ai o răceală rea sau o senzaţie de epuizare şi atunci trebuie să rămâi acasă şi să faci un test”, spune cercetătorul Tim Spector, conform Digi24.

În mod similar, studiul realizat de Imperial College London pe mai mult de un milion de oameni din Anglia - când varianta Alpha sau cea britanică erau dominante - a descoperit o gamă largă de simptome legate de Covid.

Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap şi durerile musculare erau printre cele mai frecvente, alături de simptomele clasice.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Chauda Sef
14.06.2021, 18:04:02

La fel ca toate celelalte forme de lucovid!

-5 (5 voturi)
Modifică Setările