Medicină

articolul anterior articolul urmator

Siropul de tuse pentru copii Eurespal, retras din farmaciile din România şi Europa. Poate genera afecţiuni cardiace. Poziţia Agenţiei Medicamentului

2
12 Feb 2019 09:09:00
Autor: George-Andrei Cristescu

2 Comentarii

A.G.
12.02.2019, 09:23:36

Asta inseamna cand sanatatea oamenilor a ajuns un "biznis". "Animalelor de biznis" ati imbolnavit o generatie sau doua de copii, iar acum ce o sa faceti o sa "lansati" un medicament pentru "evitarea" aritmiei cardiace? Alti bani alta distractie? Inclusiv copilul meu a "beneficiat" de acest medicament. Cine a "lansat" pe piata asa ceva sa dea banii inapoi, sa platesca o amenda "grasa", inchisa firma, "patronii" inchisi in Coreea de Nord, iar autoritatile care au aprobat asa ceva "din mila" inchise pe viata (tot acolo) ; medicii care l-au prescris nu am cuvinte.

+2 (2 voturi)
Sami
12.02.2019, 19:34:06

Mai ușor cu "mania proletara" împotriva industriei farma...Copilul dumneavoastra a beneficiat fara ghilimele de acest medicament.In sensul ca a scapat de tuse...Orice medicament are si reactii adverse.De exemplu, antiinflamatoarele nesteroidiene gen ibuprofen sau diclofenac dau reactii adverse gastrointestinale.Ce a facuto firma din industria farma?A asociat diclofenacul cu o prostaglandina sintetica pentru a proteja mucoasa gastrica, eliminand astfel reactiile adverse gastrointetinale ale diclofenacului.De ce a facut asta?Pentru "biznis"! Mai putine reactii adverse, mai multe vanzari.Iti imaginezi cum ar fi fost sanatatea fara industria farma privata, daca producătorii de medicamente ar fi aparținut statului? Zero cercetare! Cateva medicamente vechi...Ca nu sunt fonduri, ca reactia adversa nu stim sigur ca e de la medicamentul X, etc! Ca sa nu spun ca intregi clase de medicamente precum imunosupresoarele n-ar fi existat.Daca in spatele industriei farma se afla "biznisul" asta nu poate decat sa ne bucure.Asigurarea calitatii medicamentelor este calea spre profit a " biznisului".Iar cu fensipirida din anii '60 pana acum n-au fost doar o generatie sau doua de copii.Problema e ca nu a existat un alineat cu reactia adversa "prelungirea timpului QT"...Va fi adaugat, apoi noi generatii vor lua fensipirida, asta daca nu cumva alta companie reuseste sa demonstreze ca a creat alt medicament pentru tuse care sa se afle in clasa AINS care nu da reactia advresa "prelungirea timpului QT".Atunci fenspirida va fi istorie precum alte medicamente precum aspirina, a carui efect antiinflamator nu se mai folosete terapeutic, existand alte medicamente cu mai putine reactii adverse.

+1 (1 vot)