Medicină

articolul anterior articolul urmator

Spania lucrează la un medicament cu efect rapid împotriva COVID-19

4
19 Jan 2021 13:09:37
Autor: Călin Gavrilaş
Arhivă
Arhivă

Primele teste se vor face în luna februarie pe un număr de 800 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 care sunt asimptomatici.

Noul medicament este realizat în laboratoarele companiei Grifols din Catalonia. Specialiştii pregătesc un medicament cu efect rapid împotriva Covid-19, transmite Mediafax.

În cazul în care acest medicament va trece toate testele, al va putea fi administrat în orice cabinet medical.

Tratamentul este cu imoglubine anti-SARS-CoV-2 şi ar fi eficient în cazul persoanelor care nu se pot vaccina sau poate stopa agravarea bolii. Cercetătorii companiei Grifols vor lucra cu imunoglobulina Gamunex-C, eficientă până acum în prevenirea mai multor boli infecţioase şi folosită de 15 ani în tratarea bolnavilor imunodeficienţi.

Primele teste clinice vor începe în luna februarie, pe un eşantion de 800 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, care sunt asimptomatice.

Dacă medicii care conduc testările vor reuşi să obţină un tratament eficient, acesta va fi folosit în special pentru imunizarea imediată a persoanelor care nu se pot vaccina pentru a stopa agravarea bolii.

„Teoretic, o persoană care a fost vaccinată produce deja anticorpi şi atunci când virusul încearcă să se aşeze pe faringe, anticorpii îl atacă”, explică Oriol Mitja, medic infecţionist.

Citeşte şi:

Vaccinul Pfizer opreşte transmiterea virusului SARS-CoV-2. STUDIU

Ala Nemerenco: Ministerul Sănătăţii nu este pregătit pentru venirea vaccinului anti-COVID-19

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Matei Basarab
19.01.2021, 13:19:22

In martie iese acest medicament si ramane Cercel cu vaccinul nevandut!

-1 (3 voturi)
Camelia Sorescu
19.01.2021, 13:38:53

https://www.imuno-medica.ro/documente/COVID-19-optiuni-terapeutice-pentru-fiecare-stadiu-al-bolii.pdf Medicamente sunt slavă domnului dar nimeni nu spune nimic, se poartă guvernele de parcă nu ar exista, în schimb în spatele culiselor se încearcă scoaterea lor de pe piață sau suprascumpirea sau în ultimă instanță acordarea lor numai pe bază de rețetă. Sigur că nu trebuie să luăm medicamente după ureche, dar a te informa și a citi nu înseamnă asta. Oricând poți discuta alternativele ca cele de mai sus cu propriul medic Și acela ar trebui să nu fie nici un provaccinist extremist dar nici un antivaccinist absurd.

-1 (3 voturi)
Ce ar spune Isus
19.01.2021, 15:52:25

Ba astia de la imunomedica (clinica de tratamente religioase) voi chiar nu aveti bani de reclama, de recurgeti la postaci semidocti antivaccinisti si extremisti pe forumuri obscure? Pffff...

+1 (3 voturi)
Foster Sandra
19.01.2021, 15:38:51

ĽEÈX̾Í.ŇEŤ - site minunаt de întâlniri pentru adulții сare dorеsс să găsеască un pаrtenеr сarе să faсă seх

Modifică Setările