Medicină

articolul anterior articolul urmator

Studiu privind felul în care temperatura testiculelor afectează fertilitatea, câştigător al Premiilor Ig Nobel

0
14 Sep 2019 12:28:19
Autor: News.ro

O cercetare prin care a fost măsurată diferenţa de temperatură dintre testicule se află pe lista "trăsnită" a Premiilor Ig Nobel, ediţia a 29-a, ceremonie care a avut loc la Universitatea Harvard, a anunţat BBC.

Experţii în fertilitate, Roger Mieusset şi Bourras Bengoudifa, au măsurat temperatura testiculelor unor poştaşi francezi, atât dezbărcaţi, cât şi îmbrăcaţi, şi au constatat că cel stâng avea temperatura mai ridicată, dar doar când bărbaţii erau îmbrăcaţi. 

Studiul a fost numit "Thermal Asymmetry of the Human Scrotum" şi a fost publicat în revista Human Reproduction. 

Cercetătorii au explicat că testele au fost făcute din două în două minute. Pentru acelaşi experiment, 11 poştaşi au fost nevoiţi să stea în picioare 90 de minute. 

Într-un alt experiment, au fost analizaţi 11 şoferi de autobuz în timp ce stăteau pe scaun. 

Studiul a vrut să evidenţieze faptul că temperatura din jurul testiculelor poate afecta fertilitatea.

Printre câştigătorii din anul acesta ai Ig Prize Nobel se află şi cercetători olandezi şi turci care au aflat ce ţară are cei mai murdari bani, un om de ştiinţă italian care îndeamnă la consumul de pizza pentru beneficiile aduse sănătăţii şi un inginer iranian care a obţinut un patent din partea SUA pentru o maşină de schimbat scutece.

Premiile Ig Nobel sunt acordate pentru cercetări şi experimente neobişnuite care sunt publicate în Annals of Improbable Research, dar multe dintre teme au un punct de vedere care nu poate fi ignorat, a mai transmis BBC. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii