Medicină

articolul anterior articolul urmator

SUA aprobă cocktailul de anticorpi COVID-19 de la AstraZeneca

1
9 Dec 2021 05:47:49
Autor: Gabriel Niţulescu
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Evusheld va fi disponibil numai pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau cu intoleranţă la componentele vaccinurilor împotriva coronavirusului aprobate în SUA.

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat miercuri utilizarea unui „cocktail de anticorpi” dezvoltat de compania britanico-suedeză AstraZeneca pentru prevenirea COVID-19. Acest lucru a fost raportat pe site-ul autorităţii de reglementare.

„Astăzi, FDA a emis o autorizaţie de urgenţă pentru Evusheld de la AstraZeneca [cunoscut şi ca AZD7442] pentru prevenirea COVID-19 la unii adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani şi care au nu mai puţin de 40 kg. Medicamentul este aprobat numai pentru persoanele care în prezent nu sunt infectate cu SARS-CoV-2 şi nu au fost în contact recent cu persoane infectate ", se spune în mesaj.
Evusheld va fi disponibil numai persoanelor cu sistem imunitar slăbit sau cu intoleranţă la componentele noilor vaccinuri împotriva coronavirusului utilizate în Statele Unite. „Profilaxia pre-expunere cu Evusheld nu este un substitut pentru vaccinarea persoanelor recomandate pentru vaccinarea COVID-19”, a spus FDA.
Evusheld este făcut dintr-un amestec de doi anticorpi monoclonali, thixagevimab şi cilgavimab.
Pe 11 octombrie, AstraZeneca a anunţat că, „cocktailul său de anticorpi” şi-a atins obiectivul de a preveni dezvoltarea unei boli severe ca urmare a infecţiei cu coronavirusul SARS-CoV-2.
Studiile medicamentului AZD7442 au implicat în principal pacienţi cu risc crescut de a dezvolta o formă severă de COVID-19, inclusiv cei care sufereau de comorbidităţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stengaru Cosmin
9.12.2021, 10:46:51

............ "Pfizer Says 3 Doses Of Its Jab Can "Neutralize" Omicron Variant ZEROHEDGE.COM Pfizer Says 3 Doses Of Its Jab Can "Neutralize" Omicron Variant " Gura lumii zice : "Iar cu următoarele TREI VACCINURI vă veți putea - nu-i așa? - neutraliza în fața tulpinii Omicron. Hai, că-s doar trei! Pe urmă putem trece la următoarea tulpină. Pi. Sau Pipi. Care se va neutraliza probabil cu 3,14 doze.

Modifică Setările