Super-gonoreea, tot mai ameninţătoare: noi tulpini au devenit rezistente la antibiotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gonoreea este produsă de o bacterie şi se transmite prin sex neprotejat
Gonoreea este produsă de o bacterie şi se transmite prin sex neprotejat

Două noi tulpini rezistente la tratament au fost depistate şi identificate de către autorităţile australiene. Acestea au întocmit un raport în care avertizează asupra pericolului practicării sexului neprotejat.

Medicii nu au putut trata pacienţii cu ceftriaxonă şi azitromicină, tratamentul recomandat, astfel că aceştia au rămas cu această infecţie care provoacă dureri extreme în timpul urinării, potrivit dailystar.co.uk.

Guvernul federal australian a întocmit un raport în care precizează că, alte cinci tulpini de gonoree au devenit deja foarte rezistente la tratamentul cu antibiotice.
Profesorul John Turnidge, consilierul medical senior al Comisiei australiene privind siguranţa şi calitatea în domeniul sănătăţii, a recomandat oamenilor să practice sexul protejat. „Sexul protejat înseamnă atât utilizarea prezervativului, cât şi a unui baraj dentar, pentru a fi siguri că nu transmitem infecţia partenerului nostru“, a explicat acesta.

Medicii au inclus aceste şapte tulpini rezistente la tratament în raportul bianual destinat Sistemului naţional de alertă argumentând că potenţialul epidemic al acestor infecţii cu transmitere sexuală este foarte mare. Circa 40% din infecţiile rezistente la tratament în Australia sunt produse de gonoree.

„Pentru prima dată în Australia au fost raportate două cazuri de infecţii cu gonoree rezistentă la medicamente, după ce Marea Britanie a raportat identificarea unui caz cu o tulpină similară“, a spus acesta, adăugând că infecţiile în cauză nu pot fi tratate cu antibioticele obişnuite recomandate.

Un britanic, primul pacient din lume cu gonoree rezistentă

Primul pacient din lume diagnosticat cu supergonoree a fost un turist britanic care ar fi contractat infecţia după o vacanţă în Asia. Gonoreea se răspândeşte prin toate formele de sex şi poate lăsa femeile infertile dacă este netratată.

Îngrijorător este faptul că infecţia nu are întotdeauna simptome, astfel că ea poate rămâne netratată. Scurgerile neobişnuite la nivelul penisului sau vaginului sunt cele mai frecvente semne care pot duce, de asemenea, la o boală inflamatorie pelviană.

În urmă cu doi ani, oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-au declarat îngrijoraţi că infecţiile cu transmitere sexuală ar putea deveni imune la antibiotice într-un viitor foarte apropiat.

Temerile vizavi de supergonoree au crescut la începutul acestui an, după două ce două astfel de cazuri au devenit netratabile. Mai mult de 78 de milioane de oameni pe an sunt infectaţi cu gonoree, la nivel mondial, infecţiile cu Chlamydia şi verucile genitale fiind şi mai frecvente.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite