Temperaturile ridicate duc la răspândirea malariei în zonele muntoase din America de Sud şi Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile din ce în ce mai ridicate ridicate determină răspândirea malariei şi la altitudini mari, cercetătorii descoperind că oamenii care trăiesc în zonele muntoase din Africa şi America de Sud au risc crescut de îmbolnăvire, informează BBC.

Malaria se răspândeşte din ce în mai mult, astfel că a crescut riscul de a contracta boala şi pentru cei care trăiesc în zonele muntoase din Africa şi America de Sud. Avertizarea a fost făcută de către Mercedes Pascual de la Universitatea din Michigan, Statele Unite ale Americii, într-un articol publicat în „Science.

„Impactul în termeni de creştere a riscului de expunere la boli este foarte mare. Zonele situate la altitudini mai mari au oferit în mod tradiţional un refugiu de la această boală devastatoare", a afirmat profesorul de la Universitatea din Michigan.

Principala cauză a acestei mari probleme este cauzată de creşterea temperaturii globale. Printre duşmanii naturali ai parazitului malariei şi ai ţânţarilor care o transmit se află frigul, zonele situate la înălţime fiind considerate întotdeauna zone „libere de malarie”.

În condiţiile din prezent, boala se răspândeşte în regiuni în care anterior nici nu se presupunea că ar putea ajunge, potrivit oamenilor de ştiinţă. Prin urmare, în anii cu temperaturi mai mari, cazuri de malarie au fost înregistrate în munţii africani sau din America de Sud, cazurile cele mai dese fiind întâlnite în Etiopia.

Conform rapoartelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 2012, au fost înregistrate 207 milioane de cazuri de infectare cu malarie, 627.000 de persoane decedând din această cauză. Majoritatea deceselor au avut loc în rândul copiilor care trăiesc în Africa.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite