Medicină

articolul anterior articolul urmator

Testare la cerere pentru RT-PCR şi teste de anticorpi Covid-19

2
15 May 2020 14:22:22
Autor: Daniela Serb
Cei care au suspiciuni de infecţie cu noul coronavirus îşi pot face testele în regim privat
Cei care au suspiciuni de infecţie cu noul coronavirus îşi pot face testele în regim privat

Pacienţii care au o suspiciune de infecţie cu coronavirus nou pot apela la laboratoare private pentru a-şi face testele.

Reţeaua de sănătate Regina Maria anunţă că şi-a extins capacitatea de testare şi a pus la dispoziţia publicului testarea la cerere prin teste RT-PCR şi teste de detectare a anticorpilor COVID-19. 
 
„Ştim cât este de important să găseşti răspunsul atunci când ai o suspiciune. De aceea, ne bucurăm să anunţăm faptul că aceşti pacienţi se vor putea testa, la cerere, pentru diagnosticarea COVID 19, în amplasamentele noastre. Am extins capacitatea de testare pentru anticorpii IgM şi IgG, astfel că putem să oferim pacienţilor care s-au întrebat dacă au fost infectaţi posibilitatea de a vedea dacă au avut într-adevar virusul şi dacă au dezvoltat anticorpi”, afirmă Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria.
 
Pacienţii care au o suspiciune şi doresc să se testeze pentru diagnosticarea COVID 19, se pot programa pentru testul RT-PCR, contra cost, în punctele de recoltare Regina Maria din întreaga ţară, începând din 18 mai.
 
Testele serologice pentru determinarea răspunsului imun joacă un rol important în detectarea şi lupta cu infecţia virală, identificând persoanele care au dezvoltat anticorpi pentru aceasta.  
 
De asemenea, aceste rezultate şi informaţii ar putea să ajute la o „estimare” privind parcurgerea unei etape importante a pandemiei în Romania sau a unei predicţii mai bune privind valul doi al manifestării epidemiei în Romania în toamnă. 
 
Rezultatele vor putea fi folosite împreună cu alte date clinice, la identificarea persoanelor care nu mai sunt succeptibile pentru a dezvolta infecţia şi se pot întoarce la muncă, la identificarea persoanelor care vor putea să îşi doneze plasma din perioada convalescenţei pentru a putea să fie utilizată ca tratament alternativ pentru cazurile severe de COVID-19. 
 
Testele pentru determinarea anticorpilor IgM şi IgG sunt disponibile la cerere, contra cost, în policlinicile şi punctele de recoltare Regina Maria din Bucureşti, Braşov şi Timişoara, capacitatea de testare urmând să fie extinsă în toate cele 29 de laboratoare ale Reţelei.
 

 


 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Aspida
15.05.2020, 14:30:31

. și ce valoare are «contra costul»? 🐵♒️

+1 (1 vot)
Aspida
15.05.2020, 14:31:59

. lipsește o virgulă… 😡 și, ♒️ 🐵

+1 (1 vot)
Modifică Setările