Medicină

articolul anterior articolul urmator

Testarea vaccinului Universităţii Oxford, suspendată după ce un pacient a dezvoltat reacţii adverse

7
9 Sep 2020 08:29:41
Autor: News.ro
Foto arhivă
Foto arhivă

Studiile clinice finale pentru un vaccin împotriva noului coronavirus dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford au fost suspendate după ce un participant din Marea Britanie a avut o reacţie adversă, informează BBC.

AstraZeneca a spus că este vorba despre o pauză „de rutină” în cazul unei „boli inexplicabile”.
 

„În studiile ample, boli apar la întâmplare, dar trebuie analizate independent pentru a verifica asta cu atenţie”, a spus un purtător de cuvânt al Universităţii Oxford.
 
O anchetă independentă analizează datele privind siguranţa înainte de a fi decis dacă studiul clinic poate fi repornit.
 
Este a doua oară când studiul pentru acest vaccin al Oxford a fost suspendat. În cazul testelor majore, acest lucru se întâmplă frecvent şi de fiecare dată când un voluntar este internat pentru că nu este imediat constatată cauza bolii dezvoltate.
 
Este considerat că studiul va fi repornit în câteva zile.
 
Nu au fost oferite detalii privind efectele adverse apărute la subiectul britanic, însă este aşteptat ca el să îşi revină curând.

Concluziile studiilor clinice sunt atent urmărite peste tot în lume, iar vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Oxford este considerat un candidat puternic între cele dezvoltate la nivel global. După fazele de testare 1 şi 2 care s-au încheiat cu succes, există speranţa că acesta va fi între primele care vor ajunge pe piaţă.
 
În faza 3 de testare, începută de câteva săptămâni, sunt implicaţi 30.000 de oameni în SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Această fază a testării unui vaccin poate dura, în general, câţiva ani.
 
 
Marţi, nouă dezvoltatori de vaccin împotriva Covid-19 au căutat să reasigure opinia publică prin anunţarea unui „angajament istoric” privind respectarea standardelor ştiinţifice şi etice în căutarea unui vaccin.
 
AstraZeneca, Johnson & Johnson, BioNTech, GlaxoSmithKline, Pfizer, Merk, Moderna, Sanofi şi Novavax au semnat să aplice pentru aprobare normativă doar după ce vaccinurile vor fi trecut prin a treia fază de studiu clinic.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că aproximativ 180 de vaccinuri-candidat sunt testate în lume, dar în niciun caz nu a fost încheiat studiul clinic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

A Lincoln
9.09.2020, 08:36:51

ce prosti sint aia.... si ce destepti romanii. nu fac nici un studiu, stau cu mina intinsa dupa colt si dupa comision. ce atitea complicatii. cine da spaga mai mare, vinde, cine nu, nu. oricum, inteleg ca deja descreieratul din timioara face deja vaccin in India, pe banii sai, economisiti la CEC, si nu pe banii romanilor. clever.

Amar
9.09.2020, 10:36:15

"Studiile clinice finale pentru un vaccin împotriva "noului" coronavirus" M-ati disperat cu tampenia asta de exprimare "noului", care nou?? are aproape un an de cand exista, deja pute. Nu vi se pare mai corect "actualului coronavirus" ?

+2 (2 voturi)
Dobrican Felician
9.09.2020, 10:20:03

Problema vaccinurilor dezvoltate de companiile vestice este ca folosesc adenovirus de cimpanzei.Cu toate ca ADN-ul cimpanzeilor este destul de apropiat de cel al oamenilor,nu este totusi 100% identic. Pina la urma toata lumea va ajunge la concluzia ca vaccinul rusesc este cel mai potrivit pentru a stopa pandemia de Covid.

-3 (3 voturi)
Razvann Claudiu
9.09.2020, 11:11:42

Noi am ajuns de mult la concluzia ca esti un troll ciolovac de doi bani.

+1 (3 voturi)
carls vera
9.09.2020, 11:12:14

sint si alte nume enorme de grele care au vaccinuri. problema e ca trebuie testate, dupa care, voluntari infectati ca sa vada daca tin...adica daca ofera imunitate indelungata. vaccinul rusesc, desigur, ar fi trebuit deja testat in romania. mai e si vaccinul chinezesc...si mai sint, nu vreau sa le fac publicitate dar sint mamuti in joc. romanii ar trebui serios sa se gindeasca sa-si dinamiteze institutiile guvernamentale cu tot molozul uman din ele. nu mai e gluma...aceste rebuturi umane sint criminale prin inactivitatea lor. nu testeaza, nu se implica deloc. nu stiu de ce stau acolo.rostul lor e nul. ca exista sau nu, e tot aia.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)