Teste şi proceduri medicale ce nu ar trebui neglijate în perioada pandemiei. Recomandările specialiştilor MedLife

Publicat:
Ultima actualizare:
principala

Deşi travesăm o perioadă plină de incertitudini şi temeri cu privire la siguranţa sănătăţii noastre şi evităm pe cât posibil contactul cu alte persoane sau medii, specialiştii atrag atenţia asupra procedurilor medicale periodice care nu ar trebui neglijate.

Pe măsură ce pandemia continuă şi accesul la servicii medicale este îngreunat, vizitele la medic şi multe programări de rutină au fost amânate, din cauza îngrijorării cu privire la COVID-19. Această întârziere a asistenţei medicale preventive poate duce pe viitor la un impact negativ asupra sănătăţii oamenilor.

Specialiştii MedLife explică ce proceduri sunt necesare pentru prevenţie, diagnostic şi tratament, chiar şi pe timp de pandemie:

De ce este important să fii văzut de un medic şi să nu aştepţi până la sfârşitul pandemiei?

Dacă nu ai grijă de anumite problemele de sănătate, pot interveni complicaţii pe care în mod normal medicul le-ar putea trata mai devreme, înainte de a se agrava.

De exemplu, dacă suspectezi o afecţiune cardiacă, este recomandat să consulţi un medic specialist pentru că acesta ar putea pune un diagnostic înainte de apariţia oricăror complicaţii. Dacă aştepţi luni de zile, fie că este vorba de dureri în piept sau dificultăţi de respiraţie sau dureri abdominale, pe măsură ce o boală progresează, aceasta poate avea consecinţe ireversibile asupra organismului.

ss

Teste şi proceduri importante recomandate: Screening-urile de rutină pentru cancer

Pentru a nu primi un diagnostic întârziat al cancerului din cauza pandemiei şi a începe tratamentul cât mai curând posibil, la recomandarea medicului se pot face colonoscopii, mamografii, screening pentru cancer de col uterin. De exemplu, dacă aveţi antecedente familiale de cancer de sân sau aţi avut o mamografie anormală în trecut, este recomandat să nu amânaţi vizita la medic. Intervenţii chirurgicale sunt importante în unele patologii de natură oncologică şi este recomandat să fie făcute la timp.

În unele afecţiuni cronice este nevoie de asistenţă medicală continuă

În timp ce unele afecţiuni cronice pot fi monitorizate la domiciliu, altele trebuie tratate personal. Un exemplu, pacienţii cu insuficienţă cardiacă congestivă sau boli renale cronice pot avea, de asemenea, nevoie de evaluări şi tratamente mai frecvent.

Există simptome grave care necesită accesul la servicii de urgenţă

Iată doar câteva exemple: dureri în piept, presiune în piept, dificultăţi de respiraţie sau alte simptome de atac de cord, amorţeală bruscă, slăbiciune, confuzie, pierderea vederii sau alte simptome de accident vascular cerebral, respiraţie dificilă, sângerări abundente, leziuni sau traume semnificative, febră mare, posibile oase rupte.

Pentru că sănătatea ta este importantă, în această perioadă, ai acces în siguranţă la o gamă variată de servicii medicale de prevenţie, diagnostic şi tratament, în cadrul clinicilor, hiperclinicilor şi spitalelor MedLife din toată ţara. Pe o rază de 100 de km găseşti un centru Medlife cu echipe profesioniste de medici şi asistenţi.

În cele peste 50 de clinici MedLife ai acces la consultaţii de medicină generală şi specializată şi servicii de imagistică. Unele dintre clinici oferă, de asemenea, servicii de spitalizare de zi. Anumite clinici sunt complet specializate, cum ar fi Mindcare, Spitalul de Ortopedie Obor şi Spitalul de pediatrie, care deţin de asemenea unităţi ambulatorii dedicate.

p

În hyperclinicile MedLife ai acces la o gama largă de servicii de imagistică locale, inclusiv radiologie, densitate osoasă –DEXA, CT, MRI 3T, 2D-4D ultrasunete şi mamografie.

Poţi beneficia de asistenţă medicală pentru diferite specializări medicale şi chirurgicale în cele 10 spitale şi cele 3 unităţi suplimentare de spitalizare MedLife care au peste 900 de paturi autorizate şi 32 blocuri operatorii.

Dacă nu te poţi deplasa în aceasta perioadă, ai la dispoziţie asistenţă medicală online (https://www.web-consult.medlife.ro/) pentru numeroase specialităţi (medicină generală, medicină internă, pneumologie, ORL, cardiologie, dermatovenerologie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, neurologie, neurochirurgie, pediatrie etc.), oferite de medici specialişti. Serviciile pot fi accesate de către toţi pacienţii care doresc să interacţioneze cu un medic specialist pentru diverse patologii.

--- 

Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine.

ff

De 26 de ani suntem alături de tine şi nu ne oprim. Pentru că azi, mai mult decât oricând medicina înseamnă să te lupţi prin ştiinţă şi cunoaştere.

De la începuturile civilizaţiei, frica este primul lucru care te izbeşte într-o pandemie. Iar ca să o diminuăm, în an pandemic, am dezvoltat divizia de cercetare şi am început să facem cercetare medicală în România, pentru a oferi o viziune mai clară asupra situaţiei actuale şi a evoluţiei bolii.

Ne adaptăm continuu la prezent şi ne pregătim pentru viitor. Facem România bine.

Articol susţinut de MedLife

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite