Medicină

articolul anterior articolul urmator

Trei sferturi din populaţia globului este dispusă să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2

1
1 Sep 2020 09:18:41
Autor: George-Andrei Cristescu
Vaccin FOTO www.sdip.se
Vaccin FOTO www.sdip.se

Aproximativ trei sferturi din populaţia globului ar fi dispusă să se vaccineze anti-coronavirus, dacă ar apărea un astfel de vaccin, potrivit unui sondaj realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial.

Sondajul, la care au răspuns aproape 20.000 de persoane din 27 de ţări, a arătat că 74% din toţi adulţii chestionaţi ar fi de acord să se vaccineze împotriva noului coronavirus.
 
China a avut cel mai mare suport pentru vaccinare, 97% dintre cei chestionaţi spunând că se vor imuniza. La polul opus, ruşii au manifestat cel mai mic interes, doar 54% spunând că ar fi interesaţi.
 
În SUA, 67% dintre americani au spus că se vor vaccina, în timp ce 33% au răspuns că nu sunt interesaţi. Dintre cei care au spus că vor refuza, 60% au spus că efectele secundare îi îngrijorează şi 37% nu cred în eficienţa acestuia, scrie CNN. 
 
Doar 40% dintre toţi respondenţii se aşteaptă ca un vaccin să fie disponibil în acest an.
 
Experţii şi-au exprimat îngrijorarea că mai mult de un sfert dintre persoanele din întreaga lume nu vor să se vaccineze. „Deficitul de 26% în încrederea în vaccin este suficient de semnificativ pentru a compromite eficienţa unei vaccinări în masă împotriva Covid-19”, a declarat Arnaud Bernaert, expert în cadrul Forumului Economic Mondial.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

bob
1.09.2020, 09:41:24

Vaccinați vă băieți! Spor la treabă. Ușor, nu vă îmbulzit, că taica Bill Gates are pentru toți. Dar nu uitați un mic detaliu. Omul ăsta a investit miliarde de euro în cercetare științifica în domeniul farmaceutic, dar ne spune că e necesar să reducem populația globului, altfel pământul nu va mai putea susține atâția oameni. Pe de altă parte în mod normal vaccinurile sunt în general viruși "amețiți" ca să le zic așa, introduși în corp astfel încât acesta sa l recunoască și să l neutralizeze când îl va reîntâlni. Vaccinul obligatoriu care ni se pregătește este un vaccin genetic. Informație genetică în amprenta noastră genetică. Medici eminenți germani spun că așa ceva nu s a mai văzut, iar rezultatele sunt imprevizibile. Nimeni nu știe ce se va întâmpla. Întrebarea mea: te vei lăsa vaccinat de un tip obsedat și implicat in reducerea drastică a populației globului?!

-7 (9 voturi)