Medicină

articolul anterior articolul urmator

Turism medical la Viena: 1 din 6 pacienţi internaţionali este român. Cât costă, în medie, un tratament

0
3 Jul 2020 16:17:53
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

1 din 6 pacienţi internaţionali care s-au internat anul trecut în spitale private din Viena este român, arată datele unui studiu realizat de PremiQaMed.

Potrivit acestuia, spitalele private aparţinând grupului PremiQaMed a primit, anul trecut, în unităţile sale medicale din Viena, 1.500 pacienţi români care au cheltuit peste 3 milioane de euro în total pe tratamente şi îngrijiri medicale.
 
În primul trimestru al anului 2020, PremiQaMed a primit 350 de pacienţi din România, comparativ cu 450 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult, de când graniţele s-au deschis la jumătatea lunii iunie pentru cetăţenii români, Grupul a primit 70 de pacienţi din România şi estimează aproximativ 100 în luna iulie.
 
Până la finalul anului, Grupul estimează că 1.250 de români vor veni la tratament în regim de internare sau ambulator, vara acestui an urmând să fie mai aglomerată decât oricare altă perioadă a anului.
 
Costul mediu pentru tratamentele în regim de internare este de aproximativ 7.000 EUR, în funcţie de condiţia medicală, în timp ce pentru diagnosticare / tratamentele în regim ambulator costurile variază între 300 - 2.000 EUR, de la caz la caz.
 
În fiecare an, aproximativ 8.000 de pacienţi internaţionali folosesc serviciile medicale din spitalele private vieneze, România fiind una dintre primele 5 ţări, alături de Rusia, Germania, Ucraina şi Serbia, de unde vin pacienţii internaţionali.
 
Per ansamblu, cele mai căutate servicii medicale sunt diagnosticarea şi pachetele de Check-Up (investigaţii preventive cu preţ pauşal).
 
Potrivit Biroului comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti, pentru peste 4.000 de pacienţi români, Austria este, an de an, prima opţiune în ceea ce priveşte turismul medical. Românii aleg Austria datorită încrederii mari în sistemul medical şi a raportului calitate-preţ excelent.
 
În Austria, sunt aproximativ de 265 de spitale, mai mult de 900 de clinici ambulatorii, peste 70 de centre de reabilitare, peste 800 instituţii de îngrijire bătrâni, 30 de centre de geriatrie şi 9 aziluri.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii