Medicină

articolul anterior articolul urmator

Un bebeluş născut de o femeie parţial vaccinată cu Moderna are anticorpi împotriva coronavirusului

1
17 Mar 2021 02:41:47
Autor: George-Andrei Cristescu
Un bebeluş născut de o femeie parţial vaccinată cu Moderna are anticorpi împotriva coronavirusului / FOTO Totuldespremame.ro
Un bebeluş născut de o femeie parţial vaccinată cu Moderna are anticorpi împotriva coronavirusului / FOTO Totuldespremame.ro

O fetiţă născută la trei săptămâni după ce mama sa, angajată în domeniul medical în Florida, a fost vaccinată cu prima doză a vaccinului Moderna are anticorpi împotriva coronavirusului.

După ce a primit prima doză a vaccinului Moderna, mama, angajată în sistemul medical din statul american Florida, a dezvoltat anticorpi COVID-19. Testele făcute după naştere au constatat că anticorpi au trecut prin placentă şi pot oferi un anumit grad de protecţie copilului, conform cercetătorilor de la Universitatea Florida Atlantic, citaţi de Bloomberg.
 
Chiar dacă au existat până acum cercetări care indicau faptul că femeile care au suferit de COVID-19 pot naşte copii cu anticorpi, cercetătorii observă că e pentru prima dată când există dovezi că vaccinarea în timpul sarcinii poate duce la acelaşi rezultat.
 
 Cei doi cercetători spun că au avut noroc pentru a putea face acest studiu, reuşind să găsească şi să urmărească o femei însărcinată care n-a fost niciodată testată pozitiv pentru COVID-19, dar a fost vaccinată cu serul devoltat de Moderna în perioada târzie a sarcinii. Atunci când copilul a fost născut, doctorii i-au testat sângele pentru anticorpi şi au descoperit anticopri IgG COVID-19, lucru care sugerează că nou născutul este protejat într-o anumită măsură împotriva coronavirusului, chiar dacă nu se poate ştii pentru cât timp va dura această protecţie.
 
Cercetările viitoare ar trebui să poată clarifica dacă există un interval de timp ideal pentru ca o femeie însărcinată să se vaccineză în aşa fel încât să maximizeze protecţia de care va avea parte copilul împotriva virusului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Deumos
17.03.2021, 20:59:09

Chiar daca nu se poate STI

Modifică Setările