Medicină

articolul anterior articolul urmator

Un hibrid de tulpini Delta şi Omicron a fost descoperit în Cipru. Noua variantă a fost numită „Deltacron”

9
9 Jan 2022 00:03:03
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

O nouă variantă a coronavirusului, care este un hibrid de tulpini Delta şi Omicron, a fost descoperită în Cipru de un grup de oameni de ştiinţă locali care lucrează la Laboratorul de Biotehnologie şi Virologie Moleculară al Universităţii din Cipru. Cercetătorii l-au numit „deltacron”, a declarat şeful laboratorului, Leontios Kostrikis.

Potrivit acestuia, noua variantă are o bază genetică ca cea a tulpinii delta, dar, în acelaşi timp, o serie de mutaţii ale acesteia sunt aceleaşi cu cea a tulpinii omicron. „Am găsit un număr semnificativ de mutaţii care au fost detectate anterior doar în timpul cazurilor de infecţie cu tulpina omicron”, a declarat reporterilor sâmbătă şeful laboratorului, Leontios Kostrikis, care a prezidat anterior Comitetul consultativ ştiinţific pentru pandemie din cadrul Ministerului Cipriot al Sănătăţii..

Potrivit lui Kostrikis, tulpina omicron are 30 de mutaţii, iar „10 dintre ele au fost identificate în probe prelevate în Cipru”.

Şeful laboratorului a adăugat că aşa-numita tulpină deltacron a fost găsită în 25 de probe prelevate de pe insulă, dintre care 11 de la persoane internate cu simptome de Covid, iar restul de 14 de la rezidenţi obişnuiţi.„Rata mutaţiilor a fost mai mare în rândul celor care se aflau în spital, ceea ce poate însemna că există o relaţie între deltacron şi spitalizări”, a spus virusologul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Omul UnOm
9.01.2022, 00:15:51

Cred ca suntem departe de finalul pandemiei desi multi spuneau ca omnicron va fi ultima varianta de Covid dupa care molima se va stinge. Dupa cum arata inceputul de an, sunt sanse ca 2022 sa semene mult cu 2021.

-3 (3 voturi)
Minus
9.01.2022, 10:47:09

finalul pandemiei politico-vaccinată o să fie când nu o să se mai facă teste da da din asta false cum Ciprul super mega vaccinat şi apare o altă mega ultra tulpină care nu face nicio ceapă degerată mâine or să zică că e f periculoasă recunoaşteţi povestea? e reluarea la episodul cu farsa OmMicron

-12 (20 voturi)
Stengaru Cosmin
9.01.2022, 01:34:47

.......... Plandemia se va termina atunci cand va fi interesul sa se tremine . Si cum deja prin lumea euroatlantica , o mare masa a populatiei a cedat ... va mai ceda . Dresajul cu morcovul si batul a avut succes ,,, mai ales in west .

-10 (22 voturi)
Ţepeş
9.01.2022, 11:13:47

Nu mai faceți atâta publicitate la variante străine. Varianta românească cânda apare? Suntem sau nu patrioți?

-14 (18 voturi)
gabriel gabi
9.01.2022, 14:26:15

Megatron...🙂

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările