Medicină

articolul anterior articolul urmator

Un medicament pentru artrită reumatoidă al Eli Lilly reduce recuperarea bolnavilor de COVID-19, administrat împreună cu Remdesivir

3
15 Sep 2020 08:22:59
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Un medicament pentru artrită reumatoidă al companiei Eli Lilly reduce perioada de recuperare a bolnavilor de OVID-19 spitalizaţi, dacă este administrat împreună cu tratamentul Remdesivir, produs de Gilead Sciences, transmite Reuters.

Medicamentul baricitinib, comercializat sub numele de Olumiant, a redus perioada medie de recuperare cu aproximativ o zi atunci când a fost administrat împreună cu remdesivir, comparativ cu pacienţii trataţi doar cu medicamentul antiviral, a anunţat Eli Lilly.

Remdesivir a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite în luna mai, după ce datele din studiile clinice au arătat că a contribuit la reducerea cu 31% a perioadei de spitalizare a pacienţilor.

Eli Lilly a anunţat că intenţionează să discute cu dministraţia pentru Medicamente şi Alimente despre posibila autorizare de urgenţă în SUA a medicamentului baricitinib, pe baza rezultatelor studiului clinic efectuat, în cadrul căruia au fost testaţi peste 1.000 de pacienţi.

”Ca medicament care este deja aprobat şi disponibil, considerăm că baricitinib poate fi o opţiune de tratament suplimentară importantă, în timp ce comunitatea medicală continuă să înveţe cum să gestioneze cel mai bine pacienţii spitalizaţi cu Covid-19”, a declarat Vamil Divan, analist la banca Mizuho.

Medicamentul baricitinib, licenţiat de Eli Lilly de la compania Incyte, ar putea ajuta la suprimarea unei reacţii imunitare posibil letale la Covid-19, numită ”furtuna de citokine”.

Eli Lilly a mai început în luna iunie un alt studiu clinic de fază finală pentru testarea baricitinib ca monoterapie pentru pacienţii spitalizaţi din Statele Unite, Europa, Asia şi America Latină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ion Dani
15.09.2020, 08:42:55

Alt medicament pentru artrita reumatoida a fost interzis de la testare Covid! Oare prea ieftin, fiindca costa cat Paracetamol Forte??? :)

+1 (1 vot)
Portalmed
16.09.2020, 10:09:53

M-am săturat de toate aceste știri cu apariția unui nou medicament. Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat un nou record la numărul de infectări cu noul coronavirus, la nivel mondial: 307 930 raportate pe parcursul a 24 de ore conform Portalmed.ro - https://portalmed.ro/stiri-medicale/oms-un-nou-record-de-infectii-cu-covid-19/ Avem nevoie de vaccin!!!

0 (2 voturi)
KalmM
18.09.2020, 09:13:52

Deci, cu acest medicament te recuperezi, bolnav fiind de covid, iar pana in momentul decesului vei fi pe deplin recuperat.

+1 (1 vot)