Medicină

articolul anterior articolul urmator

Un nou tratament poate distruge tumorile canceroase de la nivelul gâtului şi capului la bolnavii în fază terminală. Experienţa unui pacient de 77 de ani

5
12 Oct 2021 08:13:53
Autor: Lorena Mihăilă

Un nou tratament împotriva cancerului poate distruge tumorile situate la nivelul gâtului şi capului, în cazul pacienţilor în stadiu terminal, au descoperit oamenii de ştiinţă. Un pacient de 77 de ani a povestit cum după câteva săptămâni de la administrarea tratamentului, asistentele i-au spus că tumoarea a dispărut.

În cadrul unui studiu,  un cocktail de medicamente pentru imunoterapie a folosit sistemul imunitar al pacienţilor pentru a distruge celule canceroase şi a dus la creşterea ratei de supravieţuire, au anunţat cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Cancerului (ICR) din Londra şi de la Royal Marsden NHS Foundation Trust.

Barry Ambrose, un participant la studiu în vârstă de 77 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de gât în ​​2017 şi i s-a spus că s-a răspândit deja la plămâni - şi că îngrijirea paliativă a spitalului era singura sa opţiune. El a povestit pentru The Guardian că nu a ezitat să se alăture studiului:

„Când mi s-a spus despre studiu... nu am ezitat să mă alătur. Ce aveam de pierdut? S-a dovedit a fi o şansă la salvare. Deşi am fost nevoit să merg de două ori pe săptămână de la Suffolk la spital pentru tratament, nu am avut efecte secundare şi am reuşit să-mi continui viaţa şi să fac lucrurile pe care le iubesc: să navighez, să mă plimb cu bicicleta şi să petrec timp cu familia mea”. a spus pacientul.

La aproximativ opt săptămâni de la începerea tratamentului, analizele au arătat că tumoarea din gât a fost distrusă.
 
„Când asistentele au sunat să-mi spună că, după două luni, tumora din gâtul meu a dispărut complet, a fost un moment incredibil”, a spus Ambrose. „Deşi mai exista boală în plămâni în acel moment, efectul a fost uluitor”.
 

Noul tratament are mai puţine efecte secundare decât chimioterapia

Potrivit experţilor, combinarea tratamentelor nivolumab şi ipilimumab este o nouă armă eficientă împotriva mai multor forme de cancer. 

Pe lângă creşterea şanselor de supravieţuire pe termen lung a pacienţilor, oamenii de ştiinţă au declarat că tratamentul de imunoterapie a declanşat, de asemenea, mult mai puţine efecte secundare în comparaţie cu chimioterapia, tratament standard oferit pacienţilor în stadiu avansat.

Rezultatele studiului de fază 3, la care au participat aproape 1.000 de pacienţi cu tumori situate la cap şi gât, pe moarte, au fost timpurii şi nu au fost semnificative din punct de vedere statistic, dar au fost totuşi „semnificative din punct de vedere clinic”, au declarat cercetători de la ICR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Subscribe now for unlimited access
12.10.2021, 08:38:55

Fumatul este cauza a circa 22% din decesele cauzate de cancer. De ce nu sunt interzise tigarile

-13 (13 voturi)
black horse
12.10.2021, 10:38:34

o sa ajunga si la noi acest tratament. Peste vreo 25 de ani.

+11 (11 voturi)
kitty kat
12.10.2021, 11:44:12

Existå pastile ecologice Curcuma sau Turmenic cu 1% piper negru 1000mg (fabricate in Germania), 1 pastilå pe zi cu un pahar de apå caldå cu låmaie si miere dimineata pe stomacul gol. Dupå 30 minute poti manca. Am cumpårat cuiva ce avea tumoare canceroaså ce se extinsese...de cand a luat pastilele astea nu a mai avut dureri si a mai supravietuit 3 ani, desi doctorii nu-i mai dådeau mult de tråit.

+10 (10 voturi)
Realist
12.10.2021, 16:26:32

Kitty, problema este ca exemplele particulare NU demonstreaza nimic, doar studiile care urmeaza metoda stiintifica. Poti sa zici cat mai traia persoana fara respectivele pastile ? Nu mai zic ca "pastilele ecologice", (care se incadreaza de fapt in categoria de "suplimente alimentare") se pun pe piata FARA NICIUN CONTROL - doar pe declaratie pe proprie raspundere a persoanei responsabile si sunt o industrie de MILIARDE care rivalizeaza la profituri cu cea Big Pharma. Revin la studiul stiintific din articol: vedeti ce zice ? "nu au fost semnificative din punct de vedere statistic" - cine de aici stie ce vrea sa insemne asta ? :)

+11 (11 voturi)
kitty kat
12.10.2021, 18:24:54

@Realist, eu am prezentat doar un caz cunoscut, concret nu in calitate de om de stiintå, ci doar al omului ce pune pret pe tot ce e mai lipsit de chimicale, asa cum au fost pastilele ecologice numite. Se gåseste si varianta mai ieftinå dar cu ceva chimicale in compozitie. Efectele pastilelor s-a simtit curand ex la palpare tumoarea nu mai era prezentå fizic si durerile suferite zi si noapte au dispårut total. Pur si simplu! Eu nu scriu aici ca så fac reclamå cuiva, dar descriu cu sinceritate un caz real. Persoana bolnavå si-a imbunåtåtit considerabil calitatea vietii in acei ultimi ani, asta conteazå cel mai mult.

+11 (11 voturi)
Modifică Setările