Medicină

articolul anterior articolul urmator

Un posibil vaccin pentru noul coronavirus dezvoltat de BioNTech şi Pfizer a avut rezultate promiţătoare într-un studiu de fază a doua

1
21 Jul 2020 06:16:09
Autor: News.ro
Peste 150 de vaccinuri potenţiale pentru noul coronavirus se află în diverse stadii de dezvoltare la nivel mondial, iar 23 de vaccinuri candidate sunt deja testate pe oameni.
Peste 150 de vaccinuri potenţiale pentru noul coronavirus se află în diverse stadii de dezvoltare la nivel mondial, iar 23 de vaccinuri candidate sunt deja testate pe oameni.

Un posibil vaccin pentru noul coronavirus dezvoltat de BioNTech şi Pfizer a avut rezultate promiţătoare într-un studiu clinic de fază a doua, declanşând un răspuns imunitar şi fiind bine tolerat, transmite Reuters.

În studiul efectuat în Germania pe 60 de voluntari sănătoşi, vaccinul a indus anticorpi de neutralizare a virusului pentru persoanele cărora le-au fost administrate douî doze, în conformitate cu rezultatele ale unui studiu clinic de fază preliminară.
 
Acţiunile BioNtech au crescut cu 5% în Statele Unite, iar cele ale Pfizer au urcat uşor.
 
Potrivit planurilor rapide de dezvoltate, companiile au anunţat că intenţionează ca în această lună să înceapă un studiu clinic cu până la 30.000 de participanţi, cu obiectivul de a demonstra eficacitatea vaccinului.
 
În studiul german, vaccinul a generat şi un nivel ridicat de reacţie cu celule T împotriva coronavirusului. Celulele T sunt o componentă importantă a atacului sistemului imunitar împotriva invadatorilor străini, cum ar fi virusurile.
 
”Datele de astăzi includ primele dovezi că vaccinul generează un răspuns al celulelor T, care ar putea fi esenţială pentru ca pacienţii să dezvolte o imunitate durabilă împotriva noului coronavirus”, a spus Vamil Divan, analist la Mizuho.
 
Participanţii la studiu nu au avut efecte secundare grave, dar unii au avut simptome similare gripei şi reacţii la locul injecţiei.
 
Luni au fost publicate rezultatele altor două studii clinice, pentru alte două vaccinuri.
 
Un vaccin dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu cercetătorii Oxford University s-a dovedit a fi sigur şi a dezvoltat un răspuns imunitar într-un studiu clinic aflat în fază timpurie.
 
Un alt vaccin, dezvoltat de CanSino Biologics şi divizia de cercetări militare a Chinei, este şi el sigur şi a indus răspuns imunitar la majoritatea participanţilor la un studiu clinic.
 
Peste 150 de vaccinuri potenţiale pentru noul coronavirus se află în diverse stadii de dezvoltare la nivel mondial, iar 23 de vaccinuri candidate sunt deja testate pe oameni, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
 
Separat, Marea Britanie a anunţat luni că a semnat acorduri pentru asigurarea a 30 de milioane de doze ale vaccinului  Pfizer/BioNTech, precum şi doze suplimentare de la grupul francez Valneva.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Paul Raul
21.07.2020, 07:00:26

sa va zic, sa nu va zic? grea dilema...deja stiu feedback-ul. "vaccinul a generat şi un nivel ridicat de reacţie cu celule T împotriva coronavirusului. Celulele T sunt o componentă importantă a atacului sistemului imunitar împotriva invadatorilor străini, cum ar fi virusurile." EXACT acelasi raspuns il aveti daca faceti o SAUNA FINLANDEZA. Socul termic. Chestie cunoscuta de mii si mii de ani. Reinventam apa calda pe bani si pe actiuni. dar deh...un upgrade de la wc-ul din fundul curtii la o sauna din fundul curtii, costa. sa va mai spun una? deja v-am pierdut....dar hai sa incerc. Unii folosesc IMUNOSUPRESOARELE ca sa evite reactia alergica cunoscuta ca Cytokine Storm. Hai si o veste buna: au venit englezii cu un procedeu care are rata de succes de 80%...ceea ce e ceva. https://www.gds.ro/Sanatate/2020-07-20/studiu-un-medicament-experimental-a-oprit-agravarea-simptomelor-covid-19-in-79-din-cazuri/

-1 (1 vot)