Medicină

articolul anterior articolul urmator

Un virus modificat genetic contribuie la combaterea cancerului pancreatic în stadiu avansat

1
4 May 2022 21:23:26
Autor: Ana-Maria Gherghiță
Foto: Pixabay (Arhivă)
Foto: Pixabay (Arhivă)

Un virus modificat genetic pentru a detecta şi a ataca celulele tumorale s-a demonstrat eficient în combaterea cancerului de pancreas, care se află în stadiu avansat, conform unui studiu desfăşurat de Institutul de Cercetare Biomedicală Bellvitge (Idibell) şi de Institutul Catalan de Oncologie (ICO), a informat miercuri EFE.

Este vorba de efectele unui studiu clinic de faza 1, publicate de revista Journal of ImmunoTherapy of Cancer, care demonstrează că administrarea acestui virus, numit VCN-01, „este viabilă şi poate fi un nou instrument” în tratarea cancerului de pancreas aflat în stadiu avansat, scrie miercuri într-un comunicat institutul Idibell. 
 
„Încurajatoarele” efecte preliminare ale activităţii antitumorale ale VCN-01 dovedeşte că virusul este activ, ajunge la tumorile primare şi la metastaze şi produc un răspuns al sistemului imunitar împotriva tumorilor. 
 
Totodată, studiul demonstrează că administrarea intravenoasă a virusului nu produce efecte adverse semnificative, fiind prezente doar cazuri rare de febră sau simptome de gripă la unii pacienţi.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Verifica intotdeauna
5.05.2022, 02:29:56

Se pare ca biotehnologia este mai tare ca revolutia industriala.

Modifică Setările