Medicină

articolul anterior articolul urmator

Unele dispozitive electronice pot provoca reacţii alergice

0
16 Jul 2014 20:50:14
Autor: Natalia Gociu
Unele telefoane, tablete sau computere pot determina apariţia manifestările alergice FOTO Shutterstock
Unele telefoane, tablete sau computere pot determina apariţia manifestările alergice FOTO Shutterstock

Telefoanele mobile, talbletele, laptopurile şi alte dispozitive electronice, pe care le folosim frecvent pentru conversaţii, jocuri sau pentru a căuta informaţii, pot provoca reacţii alergice din cauza prezenţei nichelului în componenţa acestora.

 

Unele telefoane, tablete sau computere pot determina apariţia manifestările alergice de tipul înroşirii pielii, mâncărimilor, veziculelor sau umflăturilor. 

Potrivit ziarului medical Pediatrics, s-a constatat că erupţia cutanată persistentă a unui băiat de 11 ani se datora utilizării frecvente a unui iPad. Copilul era alergic la nichelul prezent în carcasa dispozitivului, informează CBS NewYork.

"Numeroase dispozitive electronice, fie că este vorba despre telefoane sau tablete sau computere, sunt făcute din aluminiu. Acestea sunt realizate din oţel inoxidabil, dar pot avea aliaje care conţin nichel", a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET.

Doctorul Clifford Bassett, medic alergolog la Allergy & Asthma Care din New York, a arătat că întâlneşte tot mai mulţi pacienţi cu erupţii cutanate din cauza dispozitivelor care conţin nichel.

În general pot apărea roşeaţă, mâncărimi, chiar şi vezicule sau umflături. Poate fi foarte neplăcut", a precizat Bassett. "Este posibil ca oamenii să nu-şi dea seama că sunt alergici la ceva ce folosesc tot timpul", a subliniat el.

Copiii pot fi afectaţi în mod deosebit, deoarece alergiile la nichel sunt rare şi părinţii nu ştiu că aceştia sunt alergici. Persoanele care suspectează că au o reacţie alergică la unul dintre dispozitivele folosite pot achiziţiona truse pentru depistarea prezenţei nichelului.

VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările