Medicină

articolul anterior articolul urmator

Vaccin anti-COVID-19, transportat la temperatura camerei - varianta la care lucrează BioNTech

0
19 Nov 2020 08:04:40
Autor: Călin Gavrilaş
Vaccin foto shutterstock
Vaccin foto shutterstock

Vaccinul celor de la BionTech are o eficienţă de 95%, dar poate fi transportat şi păstrat doar la o temperatură de -75 de grade Celsius. Compania lucrează la o îmbunătăţire a vaccinului.

BioNTech lucrează la îmbunătăţirea vaccinului anti-COVID-19 care să permită transportarea şi păstrarea la temperatura camerei, relatează Digi24.

Anunţul a fost făcut de Ugur Sahin, fondatotrul companiei. „Având în vedere faptul că dezvoltarea vaccinului a fost atât de rapidă, nu am reuşit să creăm condiţii mai stabile. Credem că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă comparabilă cu orice alt vaccin”, a declarat Ugur Sahin.

Vaccinul BioNTech, eficienţă 95%

BioNTech şi Pfizer au anunţat că vaccinul dezvoltat în colaborare a fost un succes în fazele de testare, dovedind o eficienţă de 95%. Însă condiţiile de transport şi păstrare a vaccinului sunt dificil de respectat: produsul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA. Cabinetele medicale, farmaciile şi laboratoarele de stat nu au congelatoare care să atingă temperaturi atât de scăzute, adaugă jurnaliştii Digi24.

O analiză finală a studiului de fază 3 a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer şi BioNTech arată că acesta a fost 95% eficient în prevenirea infecţiilor, chiar şi la adulţii în vârstă, şi nu a cauzat probleme serioase de siguranţă, a anunţat compania miercuri.

În cadrul studiilor au fost raportate 170 de cazuri de infecţie cu coronavirus în rândul voluntarilor care au luat parte la teste. Dintre aceste cazuri, 162 de infecţii au fost la persoane cărora li s-a administrat placebo sau vaccinuri cu soluţie salină simplă, în timp ce opt cazuri au fost la participanţii care au primit vaccinul propriu-zis. Acest lucru rezultă o eficacitate de 95%, susţine compania Pfizer.

Citeşte şi:

Colegiul Medicilor solicită Camerei Deputaţilor să adopte cât mai repede legea vaccinării într-o formă clară, cu responsabilităţi asumate

UPDATE Mihai Tudose vrea vaccinarea obligatorie, prin lege. Minstrul Sănătăţii, Florian Bodog, promite că noua lege a sănătaţii va prevede acest lucru 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările