Medicină

articolul anterior articolul urmator

Vaccinul anti-COVID Moderna este 96% eficient la adolescenţii între 12 şi 17 ani

2
6 May 2021 21:07:41
Autor: Valentin Bolocan

Moderna a anunţat joi că vaccinul său împotriva COVID-19 este 96% eficient la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, conform rezultatelor iniţiale ale studiilor clinice, relatează AFP,

Dintre cei 3.235 de participanţi la aceste studii din Statele Unite, două treimi au primit vaccinul, iar o treime au primit un placebo.
 
Studiul "a arătat o rată de eficacitate de 96% a vaccinului la participanţii (...) care au primit cel puţin o doză", a afirmat Moderna cu ocazia publicării rezultatelor sale trimestriale.
 
"Analizele au inclus 12 cazuri (de COVID-19) din a 14-a zi după prima doză", a precizat compania. Pentru aceste rezultate intermediare, participanţii au fost urmăriţi în medie 35 de zile după administrarea celei de-a doua doze, arată hotnews.ro.
 
Vaccinul "a fost, în general, bine tolerat, fără a fi identificate până acum probleme serioase de siguranţă", a mai spus compania. Cele mai frecvente efecte secundare au fost durerea la locul injectării, cefalee, oboseală, durerile musculare şi frisoane - similare cu cele observate la adulţi.
 
Moderna a declarat că "se va afla în discuţii cu autorităţile de reglementare cu privire la o posibilă modificare" a autorizării vaccinului său, pentru moment administrat persoanelor cu vârsta de 18 ani şi peste în ţările în care este autorizat.
 
Vaccinarea adolescenţilor reprezintă următorul pas în campaniile de vaccinare, necesar în opinia experţilor pentru a stopa epidemia.
 
Moderna a început, de asemenea, în martie studii privind vaccinul său anti-COVID19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Davide Isa
7.05.2021, 09:28:34

Angajații din Sănătate cer despăgubiri pentru efectele adverse ale vaccinului Cadrele medicale nu vor să fie vaccinate cu forța și cer, totodată, instituirea unui sistem de despăgubire în caz de prejudicii în urma vaccinării, se arată în rezultatele unui studiu efectuat de Federația Solidaritatea Sanitară. Studiul mai relevă faptul că un procent important dintre cei care refuză imunizarea nu sunt convinși de siguranța și eficiența vaccinului. 54% dintre angajații din sistemul sanitar au refuzat să se vaccineze, se arată în rezultatele studiului pe tema „Impactul vaccinării împotriva Covid-19 asupra lucrătorilor din sănătate. Soluții posibile de optimizare”, realizat pe baza unor cercetări desfășurate de Centrul de Cercetare și Dezvoltate Socială „Solidaritatea”. ”Procentul lucrătorilor din sănătate vaccinați este de cca. 45%, iar autoritățile greșesc atât în privința sumelor, cât și în cea a consecințelor vehicularii unor date greșite. Ponderea lucrătorilor vaccinați din sistemul sanitar românesc nu este atipică, fiind situată la nivelul mediei statelor din Europa (cca. 44%)”, se precizează într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară. https://www.national.ro/coronavirus/angajatii-din-sanatate-cer-despagubiri-pentru-efectele-adverse-ale-vaccinului-720584.html

-9 (9 voturi)
Davide Isa
7.05.2021, 10:18:30

Infectările cresc după vaccinare. Studiu de caz: Seychelles, țara cu cei mai mulți vaccinați din lume, reimpune restricții din cauza explodării numărului de cazuri. Peste o treime dintre ele sunt la persoane vaccinate cu ambele doze de ser Covid https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-04/world-s-most-vaccinated-nation-reintroduces-curbs-as-cases-surge https://www.activenews.ro/stiri/Infectarile-cresc-dupa-vaccinare.-Studiu-de-caz-Seychelles-tara-cu-cei-mai-multi-vaccinati-din-lume-reimpune-restrictii-din-cauza-explodarii-numarului-de-cazuri.-Peste-o-treime-dintre-ele-sunt-la-persoane-vaccinate-cu-ambele-doze-de-ser-Covid-166679

-5 (5 voturi)
Modifică Setările