Medicină

articolul anterior articolul urmator

Vaccinul Moderna, eficient 93% după şase luni. Teste clinice pentru o nouă formulă anti-COVID

1
5 Aug 2021 19:52:34
Autor: News.ro
Moderna testează mai multe versiuni ale unei doze de rapel, în vederea creşterii protecţiei imunitare împotriva variantelor SARS-CoV-2.  Foto: Arhivă
Moderna testează mai multe versiuni ale unei doze de rapel, în vederea creşterii protecţiei imunitare împotriva variantelor SARS-CoV-2.  Foto: Arhivă

Protecţia asigurată de vaccinul împotriva covid-19 Moderna rămâne puternică timp de cel puţin şase luni, iar doze de rapel (”booster”, a treia doză) testate în prezent împotrtiva diverselor variante SARS-CoV-2 relevă rezultate ”robuste”, a anunţat joi compania americană în domeniul biotehnologiei, relatează AFP.

Potrivit unor teste clinice efectuate pe mii de persoane, eficienţa vaccinului este de 93% la şase luni de la vaccinarea cu a doua doză, a anunţat Moderna într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor din trimestrul al doilea. 

”Suntem mulţumiţi de faptul că vaccinul nostru împotriva covid-19 prezintă o eficienţă de durată, de 93%, timp de şase luni, însă recunoaştem că varianta delta este o nouă ameninţare importantă, iar astfel este necesar să rămânem vigilenţi”, anunţă, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel. 

Întreprinderea testează mai multe versiuni ale unei doze de rapel, în vederea creşterii protecţiei imunitare împotriva variantelor SARS-CoV-2. 

Este vorba despre o treia doză a vacinului iniţial, o nouă formulă care are la bază varianta sud-africană (beta) a SARS-CoV-2 şi o doză care conţine în părţi egale vaccinul iniţial şi noua formulă. 

Cele trei vaccinuri-candidat ”au declanşat o producţie robustă de anticorpi” împotriva variantei indiene (delta) şi împotriva variantelor braziliană (gamma) şi sud-africană (beta), anunţă Moderna. 

Rezultatele acestor teste - aflate în faza 2 - au fost trimise la publicare unei reviste ştiinţifice, precizează compania. 

Moderna, care a cerut o autorizare completă a vaccinului său în Statele Unite, a anunţat că ea consideră că a trimis în august toate informaţiile în vederea obţinerii acestei autorizaţii definitive a vaccinului său.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dragan Mircea
8.08.2021, 16:24:53

Israelienii dupa campania de injectare au constatat o eficienta a serului in testare de numai 35%. De unde scoateti voi asa procente?

-9 (9 voturi)
Modifică Setările