Medicină

articolul anterior articolul urmator

Vaccinurile actuale ar putea fi ineficiente în cazul noii tulpini Omicron. Moderna a început primele teste

6
29 Nov 2021 08:55:23
Autor: Călin Gavrilaş
Vaciinare anti COVID-19 - arhiva foto
Vaciinare anti COVID-19 - arhiva foto

Compania Moderna Inc. anunţă că a început primele teste în ceea ce priveşte eficienţa vaccinului actual în combaterea noii tulpini Omicron.

Paul Burton, directorul medical al Moderna Inc., a declarat că suspectează că noua variantă de coronavirus - Omicron - ar putea evita vaccinurile actuale.
 
„Ar trebui să ştim despre capacitatea actualului vaccin de a oferi protecţie în următoarele două săptămâni", a declarat Burton duminică la emisiunea "Andrew Marr Show" de la BBC, arată Bloomberg.
 
Paul Burton spune că la începutul anului 2022 ar putea fi gata un nou vaccin care să combată varianta africană a COVID-19, dacă va fi cazul.
 
„Dacă va trebui să facem un vaccin nou, cred că va fi începutul anului 2022 ... Lucrul remarcabil la vaccinurile ARNm, platforma Moderna, este că ne putem mişca foarte repede", a spus directorul.
 
Moderna a transmis un comunicat la finalul săptămânii trecute în care arată că a început să testeze vaccinul actual împotriva variantei Omicron şi a studiat doi candidaţi la rapel.
 
"De la începutul anului 2021, Moderna a avansat o strategie cuprinzătoare pentru a anticipa noi variante de îngrijorare. Compania a demonstrat în mod repetat capacitatea de a avansa noi candidaţi la testarea clinică în 60 până la 90 de zile”, spune compania.
 
Citeşte şi: 
 
Cetăţenii moldoveni care sosesc din opt state din sudul Africii vor sta 14 zile în carantină
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Testele PCR, eficiente în depistarea variantei Omicron

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ilie de la sculărie™
29.11.2021, 09:14:18

"Vaccinurile actuale ar putea fi ineficiente în cazul noii tulpini Omicron" Titlul apartine unuia care uzurpeaza meseria de jurnalist. In interiorul articolului nu se spune ca actualele vaccinuri nu ar fi eficiente, ci ca nu se stie cu exactitate. Pe aceeasi logica putem spune ca pe unii nici sapunul nu ii spala de mizeria interioara, gen astfel de impostori.

+10 (12 voturi)
Ilie de la sculărie™
29.11.2021, 09:15:00

In teresant, aparent autorul articolului este absolvent de Teologie si a lucrat pentru Mache spagoveanul. Asta explica multe...

+11 (11 voturi)
Minus
29.11.2021, 12:07:22

Încă nu se știe dacă noua variantă va fi mai periculoasă, neutră sau mai puțin periculoasă dar Moderna Inc. se gândește deja la eficientizarea profiturilor sale

-14 (18 voturi)
Ilie de la sculărie™
29.11.2021, 12:10:06

Corect, inca nu s-a pronuntat nimeni din domeniu. In schimb s-a gasit fostul angajat al lui Mache Spagoveanul sa puna titluri din aceasta gretoase. Halal jurnalism. Pare mai mult cerseala de clickuri sau chiar prostitutie.

+11 (11 voturi)
geek-a-contra
29.11.2021, 12:19:42

@ursulpoolar: ok, moderna se gindeste la eficientizarea profiturilor. daca nu ar fi inceput imediat testele privind eficienta vaccinului curent si lucrul la o varianta adaptata, si ar intirzia cu un vaccin eficient de ce i-ai mai acuza?

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările