Articol publicitar

Viitorul îngrijirii orale se bazează pe prevenţie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mateea Ilisai, Oral Healthcare Business Marketing Manager, Philips România
Mateea Ilisai, Oral Healthcare Business Marketing Manager, Philips România

Încă din primele etape ale vieţii noastre, suntem învăţaţi despre importanţa menţinerii unei igiene orale bune prin periajul dinţilor. Acesta este unul dintre primele momente în care devenim personal responsabili pentru propria sănătate, un moment cheie în procesul de prevenţie în sănătate.

Legătura nu a fost niciodată mai clară: sănătatea orală este esenţială pentru sănătatea şi bunăstarea generală. Bacteriile din gură contribuie la apariţia cariilor şi a bolii parodontale şi există o acceptare la scară largă potrivit căreia există legături şi cu alte probleme de sănătate orală. De la diabet şi afecţiuni cardiace, la Alzheimer şi boli neo-natale – medicina dentară este un punct de plecare pentru depistare şi, în fond, un aspect important pentru prevenţie.

 În calitate de lideri de tehnologie medicală, ne-am asumat angajamentul de a înţelege legăturile dintre sănătatea orală şi sănătatea generală şi de a contribui la educarea consumatorilor şi susţinerea stomatologilor în eforturile lor de a le oferi pacienţilor instrumentele şi informaţiile de care au nevoie.

Consumatorii informaţi sunt consumatori abilitaţi

Consumatorul modern este mai atent şi mai conştient de rolul pe care îl are prevenţia asupra sănătăţii sale – evoluând de la un beneficiar pasiv de servicii medicale, la consumator activ al îngrijii personale. Acest progres aduce de la sine şi o responsabilitate mai mare din partea medicilor stomatologi, liderilor de la nivelul industriei şi cercetătorilor de a răspunde nevoilor consumatorilor şi de a le susţine obiectivele în ceea ce priveşte sănătatea. 

 O abordare constantă şi cu regularitate asupra îngrijirii axate pe prevenţie poate contribui la reducerea şanselor de a dezvolta o serie de afecţiuni dentare, iar educaţia care se face de la o vârstă fragedă joacă un rol important în crearea unor obiceiuri eficiente.  

Pe măsură ce produsele de îngrijire personală continuă să evolueze, micşorând distanţa dintre îngrijirea de acasă şi cea clinică, medicii stomatologi lucrează din greu să îşi educe pacienţii despre cum pot preveni bolile şi cum pot reduce prevalenţa bolilor cronice prin practici adecvate de îngrijire dentară.

rr

Prevenţia este cheia

Când sănătatea noastră orală nu este gestionată eficient, pot fi generate o varietate de consecinţe pe termen lung asupra sănătăţii. Prevenţia este esenţială pentru a obţine rezultate mai bune şi ar putea, de asemenea, să reducă presiunea asupra sistemului medical.

Pentru a-i ajuta pe oameni să rămână sănătoşi şi să se bucure de cea mai bună calitate a vieţii, ne imaginăm o nouă paradigmă a sănătăţii – una care acordă promovării sănătăţii şi prevenţiei o valoare egală cu cea acordată tratamentului, recunoscând nevoile şi aşteptările consumatorului modern de servicii de îngrijire.

Oportunitatea de schimbare

Printre numeroasele efecte ale COVID-19, pandemia a adus în atenţie un aspect nou, şi anume nevoia de îngrijire orală preventivă, în contextul în care pacienţii au ratat programările la dentist în perioadele de izolare. Nu în ultimul rând, tehnologia medicală inovatoare şi personalizată le poate oferi consumatorilor soluţii personalizate şi adaptate nevoilor lor unice, motivaţiilor şi trăsăturilor individuale. Ne dorim cu toţii un control mai mare asupra propriei sănătăţi şi suntem mai înclinaţi să obţinem asistenţa şi informaţiile de care aavem nevoie din mediul online, din aplicaţii şi din produsele conectate.

Un astfel de exemplu este noul Philips Sonicare 9900 Prestige, care împreună cu aplicaţia Sonicare cu AI oferă îndrumări în timp real şi recomandări personalizate pentru îmbunătăţirea obiceiurilor de periaj al dinţilor. Acest sistem conectat aduce sfaturile unui profesionist din domeniul sănătăţii orale în vieţile pacienţilor în mod regulat prin circuite de feedback integrate în aplicaţie şi prin telemedicină dentară, eliminând astfel îngrijirea orală bazată pe supoziţiile pacienţilor prin conectarea la un smartphone.

Astfel de inovaţii tehnologice îi vor ajuta pe profesioniştii din domeniul sănătăţii orale să-şi susţină pacienţii în schimbarea obiceiurilor şi comportamentelor lor. Prin faptul că îi ajutăm pe oameni să aibă grijă de propria sănătate, vom putea preveni boli care afectează stilul de viaţă, vom putea obţine rezultate medicale mai bune şi vom reduce povara asupra sistemului sanitar.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite