Medicină

articolul anterior articolul urmator

Vinul roşu, benefic pentru organism - Combate obezitatea

1
14 Oct 2019 17:26:09
Autor: Andreea Răducu

În urma unui studiu, ce a fost publicat în Journal of Nutritional Biochemistry, s-a demonstrat că vinul roşu conţine un compus care arde grăsimile depozitate în ficat. De aceea, este recomandat să beţi câte un pahar de vin (150 de ml) de două-trei ori pe săptămână.

Cercetătorii au analizat efectele pe care le au asupra ficatului şi a celulelor de grăsime anumite substanţe chimice provenite din struguri Muscadine, un soi din în sud-estul Statelor Unite ale Americii.

Se pare că unul dintre compuşi, mai exact acidul elagic, a dus la încetinirea semnificativă a creşterii numărului de celule de grăsime existente, ca şi a formării unora noi.

Poate combate tulburările metabolice. Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ovidiu preda
14.10.2019, 17:32:38

Mai ales vinurile asa -zis seci, dupa care ti se strepezesc dintii, te arde stomacul, te doare capul, au gust doar de strugure nu....

-1 (1 vot)