Vitamina E întârzie agravarea bolii Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mici doze de vitamina E, luate în fiecare zi, pot încetini declinul emoţional al pacienţilor care suferă de boala Alzheimer şi pot reduce timpul petrecut de îngrijitori în asistarea acestor pacienţi la realizarea sarcinilor de zi cu zi.

Cercetătorii au descoperit că „alfa tocoferol“, un antioxidant din produsele grase, special adăugat pentru a preveni râncezirea grăsimilor de origine animală, care are şi o activitate vitaminică intensă (E307), şi-a demonstrat eficienţa în cazurile moderat spre severe ale bolii Alzheimer, încetinind progresia bolii.

„Am cercetat efectivitatea şi siguranţa oferită de vitamina E şi memantin (un medicament folosit pentru tratarea demenţei) asupra pacienţilor care erau trataţi cu un inhibitor pentru acetilcolinesterază (o substanţă care creşte nivelul şi durata acţiunii neurotransmiţătorului acetilcolină)“, spune medicul Maurice W. Dysken de la Centrul de Îngrijire Medicală din Minneapolis, SUA, citat de „Times of India“.

Cercetarea a inclus 613 pacienţi de la 14 centre medicale. Participanţii la studiu au primit fie o doză de vitamina E, fie memantin în combinaţie cu vitamina E, fie un placebo (o substanţă inactivă din punct de vedere medical).

S-a descoperit că cei care au primit vitamina E au suferit un declin funcţional mai lent decât cei care au primit placebo. Memantinul sau combinaţia de memantin cu vitamina E nu au demonstrat îmbunătăţiri.

„Datorită faptului că vitamina E este ieftină, este posibil ca aceste beneficii să fie uşor de obţinut, mai ales că alfa tocoferolul îmbunătăţeşte funcţionarea emoţională a pacienţilor cu demenţă, dar şi scade povara celor care au grijă de ei“, se specifică în studiu.


Citeşte şi:

Loviturile la cap în tinereţe cresc riscul de demenţă Alzheimer

Banalele lovituri la cap pot avea consecinţe zeci de ani mai târziu, arată un nou studiu. Mai exact, persoanele care se lovesc în timpul activităţilor sportive, de exemplu, au un risc mai mare de a suferi de maladia Alzheimer decât cele care nu au avut astfel de accidente.

Boala Alzheimer se transformă într-o epidemie la nivel mondial

La nivel mondial, numărul cazurilor de demenţă se va tripla până în 2050, conform unei noi analize. Organizaţia Internaţională a Bolii Alzheimer anunţă că, la ora actuală, există 44 de milioane de oameni care suferă de demenţă, dar acest număr va atinge 135 de milioane până în 2050.

Vorbirea mai multor limbi străine poate amâna debutul demenţei

Cei care vorbesc cel puţin o limbă străină au şanse mai mari de a întârzia debutul apariţiei mai multor forme de demenţă, faţă de persoanele care-şi cunosc doar limba maternă, anunţă un nou studiu, potrivit celor de la Huffington Post.

Aproximativ 500.000 de români suferă de boala uitării. Alzheimerul apare în jurul vârstei de 70 - 80 de ani

Aproape 500.000 de români sunt diagnosticaţi cu boala Alzheimer, afecţiune cunoscută şi ca boala uitării. În cazul acestei patologii, incidenţa şi prevalenţa cresc puternic odată cu vârsta.

Excesul de igienă ar putea fi de vină pentru boala Alzheimer

Urbanizarea şi atenţia deosebită pentru igienă ar putea explica numărul mare de oameni cu boala Alzheimer în ţările dezvoltate, potrivit unui nou studiu.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite