Minte sănătoasă

articolul anterior articolul urmator

4 prieteni toxici de care trebuie să te fereşti

2
17 Jun 2021 18:33:42
Autor: ADH

Crezi că există energie negativă? Cum crezi că s-ar schimba viaţa ta dacă ai renunţa la oamenii din jurul tău care emană energie negativă?

Atunci când alegi să înlături energia negativă din jur, te vei deschide către experienţe noi, pozitive.
 
Poate că există în viaţa ta oameni pe care-i iubeşti, dar care nu mai reuşesc să te stimuleze sau să aducă ceva benefic în existenţa ta. Aceşti oameni pot fi prieteni sau rude. În condiţiile în care observi că respectivele persoane încep să exercite orice fel de negativitate asupra ta, îţi sugerez fie să-i elimini complet, fie să renunţi la orice formă de contact. Iată câteva tipologii de oameni toxici, pe care ar fi de dorit să-i eviţi:
 

1. Drama queen

 
Conflictul e firesc, pentru că suntem fiinţe umane şi avem perspective diferite asupra vieţii. Conflictul constant, însă, nu e deloc sănătos.
 
Persoanele de tipul “drama queen” tind să fie egocentrice şi să vorbească non-stop doar despre propria viaţă, propria persoană şi propriile nevoi. Nu-ţi respectă limitele şi nu se pot abţine când vine vorba de a crea conflicte – asta îi face să simtă că trăiesc şi acesta e modul prin care se conectează cu ceilalţi. Cel mai probabil, acest gen de persoane au crescut în familii haotice şi nu au învăţat mecanisme noi pentru a-şi gestiona conflictele interioare.
 
Faptul că-s dramatice nu le face persoane rele, dar cu siguranţă îi poate transforma în prieteni toxici. Dacă tinzi să adopţi o atitudine pozitivă şi să-ţi păstrezi calmul, atunci gândeşte-te de două ori atunci când accepţi o astfel de persoană în viaţa ta.
 

2. Plângăciosul

 
Ai un prieten care se plânge de orice, dar nu FACE niciodată nimic? Se plânge despre job, viaţa sentimentală, greutate, situaţie financiară.
 
Cu toţii avem momente când suntem supăraţi sau nemulţumiţi de diverse lucruri. Dar trebuie să ne ridicăm, să ne ştergem de praf şi să mergem mai departe. A te plânge constant te seacă de energie şi nu te ajută deloc să depăşeşti momentul.
 
E foarte puţin probabil ca oamenii care nu sunt conştienţi de propriul comportament să se schimbe vreodată. Cred cu sinceritate despre ei înşişi că sunt victime şi că viaţa, pur şi simplu, e nedreaptă. Nu-şi dau seama că îşi pot controla destinul, aşa că aleg să se plângă constant, pentru a-şi justifica nefericirea.
 
Dacă vor să se plângă, lasă-i s-o facă. Dar dacă nu sunt dispuşi să plătească 150 de lei pe oră, adică onorariul solicitat de un psihoterapeut, atunci îţi sugerezi să-i elimini din viaţa ta.
Citeşte continuarea aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Deumos
17.06.2021, 20:42:50

Psihologia egoistului, un egocentric nedispus sa-i asculte pe alti egocentrici. Energiile astea negative, neascultate de nimeni, niciodata, rabufnesc pe cei care au avut urechile astupate, ca sa nu-si strice karma. Voi, psihologii lui peste prajit ati segregat lumea, va credeti sanatosi, dar sunteti cei mai bolnavi dintre toti, bolnavi de rautate,

-3 (3 voturi)
Groza Carmen
17.06.2021, 21:09:52

Sigur, niste neomarxisti ambitiosi si neobositi - de unde arata energie sa-i combati brick by brick... Mai degraba, trebuie denuntata toata ticalosia doctrinei lui Freud fondata pe nimicuri pseudostiintifice sau supte din brad.

-1 (1 vot)
Modifică Setările