Şapte sfaturi pentru a-ţi îmbunătăţi memoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mintea umană este un lucru remarcabil care întotdeauna ne surprinde prin modul în care poate depăşi numeroase bariere, una din acestea fiind capacitatea normală de memorare.

Majoritatea oamenilor îşi doresc o memorie cât mai bună pentru a face faţă cerinţelor societăţii contemporane în care informaţia şi asimilarea acesteia reprezintă un fundament. „Lifezap” oferă şapte sfaturi care ne pot ajuta să ne îmbunătăţim capacitatea de a memora.

1. Lasă stresul deoparte

Depresia, stresul şi anxietatea afectează capacitatea creierului de a memora, aşadar în momentul în una din aceste stări este prezentă, memoria ta are de suferit. Metode bune de a scăpa de stres sunt meditaţia, yoga sau exerciţiile fizice.

2. Fă zilnic sport

A-ţi pune sângele în mişcare este un lucru pozitiv pentru îmbunătăţirea memoriei pe termen scurt şi lung. Dintre exerciţiile cele mai indicate de profesionişti înotul este cel care pune cei mai multe categorii de muşchi la lucru, dar la fel de bune sunt şi alergatul sau mersul pe bicicletă.

3. Asociază prin imagini

Acest truc este folosit de majoritatea câştigătorilor concursurilor de memorie din lume. În loc de gândirea prin cuvinte şi numere putem încerca să ne amintim o imagine, să realizăm acel „palat al memoriei”.

4. Suplimente naturale pentru îmbunătăţirea memoriei

Reclamele prezintă un număr mare de suplimente care pretind că îşi pot îmbunătăţi capacitatea de a memora, dar adevărul este că numărul acestora este redus. Cel mai bun supliment pentru îmbunătăţirea memoriei este Ginko Biloba, produs care este accesibil, sigur şi puternic.

5. Rezolvă puzzle-uri

Jocurile care îţi pun la contribuţie mintea cum ar fi puzzle-uri, Sudoku sau integramele nu sunt doar un mod distractiv de a petrece timpul liber, acestea fiind o cale uşoară spre o memorie mai bună. Fă-le mai des, iar memoria ta va acţiona la fel de bine ca un corp care face sport des.

6. Mănâncă legume şi peşte

Îmbunătăţirea dietei poate duce în mod constant la îmbunătăţirea capacităţii de memorare, legumele şi peştele fiind alimente de bază pentru acest lucru. Recomandarea specialiştilor este consumul zilnic de legume, iar peştele de cel puţin patru ori pe săptămâna.

7. Dormi mai mult

Lipsa somnului poate avea un efect devastator asupra memoriei şi amintirilor tale. Sunt specialişti medicali care susţin că uneori pentru o noapte de neodihnă este nevoie de alte trei de somn regulat pentru a-ţi reveni complet. Dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti memoria opt ore sau mai mult sunt esenţiale pentru tine.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite