Minte sănătoasă

articolul anterior articolul urmator

Antrenează-ţi mintea, altfel se atrofiază! Trucuri care menţin sănătatea creierului

1
25 Mar 2018 16:07:30
Autor: Daniela Serb
Mintea are nevoie de muschi pentru a se menţine în formă
Mintea are nevoie de muschi pentru a se menţine în formă

Aşa cum exerciţiile fizice ne menţin corpul ferm, la fel şi mintea are nevoie de antrenament pentru a rămâne sănătoasă şi în formă.

Este posibil să încetinim degenerarea creierului pe măsură ce înaintăm în vârstă? Da, ne dau asigurări specialiştii, dar pentru asta e nevoie să ne antrenăm mintea în permanenţă. În acest fel, se formează noi celule nervoase în creier şi se reduce riscul de demenţă.

Fiecare avem ceea ce se numeşte o „rezervă“ de creier, rezervă care ajută acest organ să se adapteze la schimbări şi să reziste în faţa degenerării.

Aceasta începe să se dezvolte în copilărie şi devine mai puternică pe măsură ce devenim adulţi. Persoanele care continuă să înveţe toată viaţa, să îmbrăţişesze noi activităţi şi să-şi dezvolte noi abilităţi şi interese construiesc şi îmbunătăţesc această rezervă, potrivit healthybrains.org.

Educaţia şi studiul contează şi se consideră că reduc declinului mental. Riscul degenerativ e mai mic şi în cazul persoanelor care au parte de joburi antranante şi provocatoare. Aşa că înapoi la şcoală! Mergeţi la cursuri, obţineţi noi licenţe! Niciodată nu sunteţi prea bătrâni să învăţaţi lucruri noi, iar creierul dvs vă va mulţumi pentru asta.

Noile hobby-uri şi abilităţi sunt, la rândul lor, importante. Învăţaţi o nouă limbă străină, un instrument muzical sau încercaţi-vă norocul cu fotografia. Arta poate fi benefică pentru creier şi sănătatea mintală.

Şahul, jocul de cărţi sau jocurile online stimulează creierul să găsească soluţii pentru problemele cu care se confruntă şi ajută la îmbunătăţirea reacţiilor. Prin urmare, căutaţi un prieten care să aibă aceleaşi preferinţe ca şi dvs.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

of of
25.03.2018, 17:07:52

Sunt scriitori de valoare care ar nega sfaturile din articol. Garcia Marquez, Agatha Christie, Terry Pratchett - ca exemple. Sunt sigur că și-au folosit creierul la maxim. Degeaba. Demența le-a venit de hac.

-1 (1 vot)