Minte sănătoasă

articolul anterior articolul urmator

Chilli, remediul în cazul migrenelor

1
24 Apr 2013 06:45:20
Autor: Nadina Neamţu
Chili FOTO Arhivă Adevărul
Chili FOTO Arhivă Adevărul

Cercetătorii au descoperit că există o legătură între ce se întâmplă cu creierul uman în timpul unei migrene şi modul în cre pielea reacţionează la uleiul de chilli.

Oamenii de ştiinţă au aflat că, atunci când uleiul de chilli intră în contact cu pielea, capsaicina din piper  cauzează corpul să elibereze peptide calcitonine sau CGRB, care au legătură cu genele, ceea ce duce la creşterea circulaţiei sangvinge în zona afectată, conform „DailyMail“. 

Companiile de biotehnologie au se concentrează pe o substanţă chimică care se eliberează în timpul unei migrene şi „poartă“ un semnal al durerii, de la nerv la nerv.

Prin blocarea nervului receptor în recepţionarea mesajului, aceste companii speră să dezvolte nişte medicamente care să care să prevină atacurile.

O teorie afirmă că migrenele sunt cauzate de vasele de sânge dilatate. Peter Goadsby, directorul Centrului de Dureri de Cap a Universităţii din California, afirmă: „Noi sperăm fie să blocăm receptorul, fie să eliminăm complet CGRB-ul“.

Deşi este o problemă comună, niciun medicament nu a fost creat special pentru tratarea migrenelor“, completează Rob Lenz, conducătorul dezvoltării medicamentului împotriva migrenelor pentru compania farmaceutică Amgen.

La momentul actual, cel mai utilizat medicament în ameliorarea durerilor de cap este Triptans, care micşorează vasele de sânge din creier şi le permite să elibereze durerea.

Botoxul este, de asemenea, un leac eficient pentru migrene, deşi este recomandat numai în cazul migrenelor severe. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Md Leningrad
24.04.2013, 10:42:16

C Med Antares = Cele mai mari preturi = Cele mai mici salarii !!

Modifică Setările