Minte sănătoasă

articolul anterior articolul urmator

Colegii, principala sursă de stres la muncă?

1
17 Apr 2019 16:06:48
Autor: Daniela Serb
Locul de muncă poate fi o permanentă sursă de stres
Locul de muncă poate fi o permanentă sursă de stres

Starea de tensiune la locul de muncă creşte dacă lucrezi alături de colegi care nu îşi îndeplinesc sarcinile în mod corespunzător, arată un studiu efectuat în Marea Britanie.

O cercetare recentă a companiei de asigurări MetLife UK indică faptul că problema stresului la locul de muncă este amplificată de personalul insuficient şi de prezenţa unor angajaţi fără experienţă, potrivit agerpres.ro.

Peste o jumătate din o mie de persoane adulte intervievate au declarat că activitatea profesională pe care o desfăşoară este mai stresantă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Puţin peste o treime dintre respondenţi au pus stresul pe seama presiunii exercitate de managerul direct, în timp ce un număr similar de persoane au declarat că stresul este determinat de aducerea la îndeplinire a obiectivelor de performanţă.
„Angajaţii ne spun că o cauză importantă de stres la locul de muncă este reprezentată, din păcate, de oamenii cu care lucrează“, a declarat Adrian Matthews, director în cadrul MetLife UK.
„Aceştia fie nu sunt suficienţi, fie nu reuşesc să fie eficienţi şi îngreunează astfel situaţia celorlalţi“, a menţionat el.
„Dacă la această combinaţie se adaugă bunăstarea financiară este clar că stresul la locul de muncă reprezintă o problemă din ce în ce mai mare. Este o problemă pe care angajatorii trebuie să o abordeze, iar numărul persoanelor care suferă din această cauză demonstrează că adoptarea unor măsuri va aduce rezultate măsurabile, relativ rapid şi fără investiţii majore“, a estimat Matthews.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
18.04.2019, 02:29:23

Bulying si sexual harassment este la ordinea zilei si in lumea occidentala "civilizata" atat in civilie cat si in armata sau puscarie.... ...trebuie numai sa folosesti legea care te scoate din necaz ...fara frica de consecinte...