Minte sănătoasă

articolul anterior articolul urmator

Consiliere psihologică gratuită pentru cadrele medicale în perioada pandemiei

1
7 Jan 2021 17:38:23
Autor: Daniela Serb
Personalul medical se află sub o presiune psihologică mare în această perioadă
Personalul medical se află sub o presiune psihologică mare în această perioadă

Personalul medical se află sub o presiune psihologică crescută în această perioadă a pandemiei COVID‐19. Pentru a veni în sprijinul lor, Asociaţia „Medici pentru România” recomandă platforma „Ora de depresurizare”, un proiect iniţiat de Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică Bucureşti.

În cadrul proiectului, cadrele medicale vor avea la dispoziţie mai multe instrumente menite să reducă această presiune psihologică şi să menţină funcţionarea echilibrată în perioada pandemiei. 
 
Totodată, vor fi disponibile exerciţii de gestionare a stresului  - audio şi text, propuse de psihologii implicaţi în acest proiect şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Proiectul propune varianta consilierii pesonale gratuite, unu la unu, cu un consilier psihologic pentru medici şi asistenţi medicali. 
 
De asemenea, există varianta intervenţiilor de grup, sub următoarele forme: Grup resursă pentru medici şi Grup resursă pentru asistenţi medicali. Întâlnirile se realizează prin intermediul Zoom, iar datele de desfăşurare şi link-urile de acces sunt disponibile pe site-ul https://centrulself.ro/proiect-sanatate. 
 
În proiect sunt implicaţi psihologi cu experienţă în consiliere şi lucrul cu grupurile.  „Vom susţine întotdeauna astfel de proiecte menite să ajute într-o perioadă de grea încercare pentru noi toţi, dar mai ales pentru cadrele medicale. Cu toţii ne bazăm mereu pe iscusinţa şi dedicarea medicilor, ne lăsăm vieţile în mâinile lor. Însă, la rândul lor, medicii au nevoie de sprijin, acum mai mult ca oricând. Lucrează foarte mult, se supun zilnic riscurilor şi nivelul de stres este extrem de ridicat. Aplaud iniţiativa Asociaţiei de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică Bucureşti de a pune la dispoziţia medicilor şi a asistenţilor medicali resurse de gestionare a stresului, anxietăţii, depresiei. Îi felicit şi pe psihologii care au acceptat provocarea şi s-au implicat în acest proiect. Le recomand tuturor medicilor să acceseze platforma pentru că le va oferi sprijin şi informaţii valoroase în această perioadă grea”, a declarat Alexandru Costache, preşedintele Asociaţiei „Medici pentru România”. 
 
Programările se fac prin telefon la 0730 449 568.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kitty kat
7.01.2021, 18:33:36

Normal cå då depresia peste ei de cand muncesc fårå spagå...si cand må gandesc la ceea ce au declarat unii bolnavi din spitale, cum cå doctorii nici nu intrå la ei in salon, ci trimit infirmiera cu tava cu medicamente si la nevoie så le ia bolnavii deplasabili si så le dea celor ce sunt in stare mai gravå. Apropo, bolnavilor de COVID de ce nu le asigurati o consiliere psihologicå? Au si ei familie, copiii, nepoti la care se gandesc si nu stiu dacå ii vor mai vede, pe cand doctorii se duc la familie dupå timpul de muncå, deci...

Modifică Setările