Articol publicitar

Cum poţi învinge anxietatea de performanţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
andrei dunuta

În spatele anxietăţii de performanţă se află teama de ruşine şi umilinţă. De regulă, întâlnim anxietatea de performanţă în sarcinile care ţin de locul de muncă, dar ea se poate manifesta într-o mulţime de alte situaţii care presupun să fii la înălţime. Intensitatea ei variază de la individ la individ, în funcţie de natura sau de contextul în care persoana trebuie să desfăşoare sarcina respectivă.

Unele persoane, care dezvoltă acest tip de anxietate acuză simptome care indică agitaţie, nelinişte, tremurul mâinilor, transpiraţia palmelor sau un gol în stomac, griji obsesive şi ruminaţii. Alţii trăiesc adevărate atacuri de panică doar când se gândesc cum vor arăta atunci când vor fi nevoiţi să se expună (unui discurs public, unei prezentări la un eveniment, unei întâlniri cu superiorul ierarhic, la un interviu pentru angajare etc.). Sunt mai mulţi factori care pot favoriza apariţia anxietăţii de performanţă. Stresul la locul de muncă ocupă primele poziţii alături de problemele financiare, apoi la acestea pot contribui şi mediul de lucru toxic sau anumite trăsături din structura de personalitate a celor care se confruntă cu acest obstacol, cum ar fi perfecţionismul, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

Andrei Dunuţă, speaker şi antrenor de public speaking, a povestit în cadrul emisiunii Adevăr sau… întâmplare despre cele mai importante mituri legate de vorbitul în public – o provocare cu care ne putem confrunta cu toţii, fie că este vorba despre o prezentare în cadrul companiei, un interviu multi-level, sau de un toast la nunta unei persoane apropiate. Expertul susţine că, conform unor cercetări, mai mult jumătate dintre români se tem să vorbească în public şi consideră că fostul regimul comunist e unul dintre motivele pentru care suntem atât de reticenţi atunci când vine vorba să ne exprimăm public, chiar dacă nu ne-am fi confruntat direct cu el, ci prin educaţia primită. Avem teama de ridicol, de penibil, uitând că fiecare dintre noi poate avea poveşti sau experienţe din care cei din jur pot învăţa.

Urmăreşte întreaga emisiune Adevăr... sau întâmplare, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a afla mai multe despre cum poţi învinge anxietatea de performanţă atunci când trebuie să vorbeşti în public.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite