Minte sănătoasă

articolul anterior articolul urmator

Exerciţii care întăresc memoria

0
11 Mar 2019 14:32:44
Autor: George-Andrei Cristescu
Mintea trebuie antrenată asemenea unui muşchi
Mintea trebuie antrenată asemenea unui muşchi

Ne putem păstra mintea agilă, spori inteligenţa şi cunoştinţele acumulate chiar dacă vârsta cronologică nu mai este chiar atât de tânără. Iată două exerciţii  care ajută memoria.

Odată cu înaintarea în vârstă memoria slăbeşte, dar declinul poate fi încetinit prin practicarea unor exerciţii simple. Dezlegarea rebusurilor, practicarea jocurilor cu numere sau cuvinte sau pur şi simplu lecturarea ziarelor sau a revistelor se încadrează în această categorie.

Următoarele două exerciţii au şi ele rolul de a întări memoria şi pot fi practicate în fiecare zi. Astfel, primul exerciţiu constă în încercarea de a ne aminti: la ce ne-am gândit în urmă cu câteva minute; acum o oră, la ce ne gândeam ieri pe vremea aceasta sau cu ce eram îmbrăcaţi weekend-ul trecut?

Al doilea exerciţiu este o versiune a unui joc pentru copii şi constă în a ruga partenerul să adune zece lucruri din casă, la întâmplare, şi să le pună pe o tavă. Privim tava timp de un minut după care o acoperim şi scriem pe hârtie tot ce am văzut.

Când am terminat întoarcem hârtia şi rugăm partenerul să ia un obiect de pe tavă fără ca noi să vedem care este acela. Descoperind tava trebuie să ghicim ce obiect lipseşte. Exerciţiul poate fi practicat reducând timpul de gândire cu câteva secunde până când reuşim să memorăm zece obiecte diferite în 15 secunde.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii