Masajul mâinilor te scapă de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când te afli într-un moment tensionat, eşti lipsit de inspiraţie apelează la un masaj al propriilor tale mâini.
Când te afli într-un moment tensionat, eşti lipsit de inspiraţie apelează la un masaj al propriilor tale mâini.

Te afli într-o perioadă destul de aglomerată şi stresantă? Ai multe de făcut şi nu ştii de unde să te apuci? Opreşte-te din tot ce faci şi uită-te la mâinile tale. Întotdeauna masajul a fost o modalitate plăcută de a te relaxa şi de a te regăsi pe tine însuţi. Tocmai două mâini îţi pot oferi această plăcere infinită. Dar ce ai zice dacă, masându-ţi mâinile, ai scăpa de stres?

Masajul a căpătat de-a lungul anilor diverse denumiri şi a fost practicat în nenumărate forme, însă, indiferent că ne referim la masaj ayurvedic, thailandez, terapeutic, anticelulitic, sau pur şi simplu relaxant, el are la bază câteva legi simple de funcţionare.

Mâinile sunt cartea ta de vizită 

Privindu-le, putem vedea ceea ce suntem, caracterul nostru. Mai mult decât atât, studiile făcute de specialiştii în terapii corporale au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea şi diminuează durerile datorită faptului că la suprafaţa palmelor şi a tălpilor avem terminaţii nervoase care corespund diferitelor organe din corpul nostru.

Această procedură este cunoscută sub numele de reflexoterapie. Se stimulează fiecare zonă în parte. Astfel, ajutăm  la creşterea capacităţii organismului de vindecare şi de reechilibrare.

Vindecarea este în mâna ta

Masajul mâinilor este benefic în cel puţin 10 alte afecţiuni şi anume: dischinezie biliară, sindrom premenstrual, tulburări de menopauză, infertilitate, disfuncţii erectile, migrenă, reumatism, oboseală cronică, insomnie şi depresie.

Când te afli într-un moment tensionat, eşti lipsit de inspiraţie apelează la un mic masaj al propriilor tale mâini.

Vezi ce este masajul terapeutic şi cum se face AICI

Masaj pentru reducerea simptomelor de ulcer şi migrene

Poate nu ai timp să mergi de 2 ori pe săptămână la un terapeut care să se ocupe de relaxarea ta fizică şi psihică, dar depinde de tine să-ţi ajuţi corpul să se autoregenereze în momentul în care un anumit sistem este dat peste cap, iar simptomele nu întârzie să apară.

Aplică-ţi câteva mişcări simple de masaj la suprafaţa palmelor şi nu te avânta la prima pastilă pentru a trata afecţiunea.

În cazul unei crize de ulcer, fă-ţi masaj în palmă în zona stomacului (centrul palmei stângi) timp de 5 minute. Masează zona cu calm şi vei ameliora durerea.

Dacă eşti constipat, masează circular interiorul palmelor timp de 10 minute, coborând apoi spre zona intestinului subţire (pe partea exterioară a palmei, la baza degetului mare). Urmează această procedură de câte 2-3 ori pe săptâmână.

În perioadele în care eşti stresat, apelează la uleiul esenţial de valeriană sau levănţică.

Află pe clicksanatate.ro cum să scapi de stres, dar şi de constipaţie prin automasaj!

De ce să eviţi să sărezi sau să îndulceşti mâncarea copiilor

Această băutură previne apariţia cancerului ovarian!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite