Minte sănătoasă

articolul anterior articolul urmator

Mihai Craiu, medic pediatru: Am văzut manifestări de leşin, ticuri, nevroze la copiii care stau în casă VIDEO

4
20 Jan 2021 10:08:40
Autor: Călin Gavrilaş
Mihai Craiu, medic pediatru foto captură Digi 24
Mihai Craiu, medic pediatru foto captură Digi 24

Medicul pediatru Mihai Craiu vorbeşte despre traumele la care sunt expuşi copiii care sunt nevoiţi să stea în casă, inclusiv să facă şcoala online.

Într-o emisiune Digi 24, mihai Craiu a vorbit despre manifestările emoţionale întâlnite la copii perfect sănătoşi fizic.

„Am văzut o mulţime de manifestări, de la leşin, ticuri, nevroze, importate fie de la bunicii cu care stau mult timp, fie de la lipsa socializării, fie pur şi simplu de la excesul de ecrane. Pentru că trebuie să ne gândim şi pe termen mediu: copiii care interacţionează numai cu un device digital - şi când nu le place ceva schimbă - au alt antrenament emoţional decât când au peer review, când trebuie să convingă alt copil. Deci pur şi simplu le facem rău copiilor noştri expunându-i unui mediu steril de conflicte, de emoţii pozitive, de tot ce se întâmplă în mod normal la şcoală sau la grădiniţă”, spune medicul.

De asemenea, Mihai Craiu atrage atenţia că lipsa de mişcare şi de interacţiune pe acre o au copiii atunci când se întîlneasc fizic cu colegii „a dus la o aplatizare a rezonanţei afective şi au venit toate emoţiile negative, fie ale părinţilor care lucrau de acasă şi le spuneau taci din gură, stai cuminte, n-am timp de tine acum, toate aceste chestii, chiar dacă nu au fost spuse... lipsa zâmbetului părintelui, chinuiala bunicului, toate astea s-au translatat afectiv la copil şi nu e bine”.

Mai grav este că aceste suferinţe nu sunt provocate de afecţiuni fizice. „Este numai o traumă emoţională şi ceea ce este mai trist este că adolescenţii - cel puţin cei care au în faţă examene şi momente dificile - aceştia au dezvoltat într-o proporţie îngrijorătoare, spune un studiu din Pediatrics, idei suicidale. Chiar trebuie să ne gândim că lipsa unor interacţiuni normale, omeneşti, are un decont”, a mai precizat medicul Mihai Craiu.

Video: Digi 24

 

Citeşte şi:

Fenomenul antivaccin: o boală grea, alimentată de virusul neîncrederii. „Breasla medicală are eroii ei mari, dar şi ticăloşii ei cosmici“

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează cu privire la numărul tot mai mare de cazuri confirmate cu coronavirus la copii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Vasile Preda
20.01.2021, 10:53:04

Ciudat! Păi măi ziarijdilor, numărații și pe aștia cu depresii, atacuri de panică, obezitate, etc. Că și aștia tot la victime ale măsurilor luate de guvern intră. Faceți un top! - Astăzi alte 100 de persoane închise în casă au trecut la obezitate gradul 2, iar guvernul a reușit să le scurteze viața cu 3 ani! - Sau puteți scrie pe post. Alte 500 de persoane sunt în depresie severă și iau medicamente pentru că au rămas fără locuri de muncă. Haideți! că Topurile morții aduc audiențe și bani pentru patronii voștri.

Matei Basarab
20.01.2021, 14:50:14

"Alte 500 de persoane sunt în depresie severă și iau medicamente pentru că au rămas fără locuri de muncă. " Nu este adevarat. Romanii au valoare, ei isi gasesc de munca usor. Aia de la buget se pot oricand angaja in privat la cat de doxati sunt!

+1 (1 vot)
Fleur Fleur
20.01.2021, 12:09:27

Concluzia fiind ca era mai bine sa nu ne izolam si sa facem toti covid simultan?

Matei Basarab
20.01.2021, 14:48:43

Nu. Paranoia parintilor vis a vis de Cov 19 nu este acelasi lucru cu masurile de protectie impotriva acestui virus. Ce vedeti pe copii vedeti 100% pe asazisii "parinti"!

Modifică Setările