Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Începe construcţia centrului de radioterapie de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti

0
8 Nov 2019 15:22:41
Autor: Daniela Serb
Spitalul Universitar va avea un centru nou de radioterapie
Spitalul Universitar va avea un centru nou de radioterapie

Mangerul instituţiei sanitare a anunţat că a semnat contractul care prevede construcţia şi dotarea unui centru performant de radioterapie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Valoarea contractului este de 69,3 milioane de lei fără TVA.

„Centrul de Radioterapie pe care-l construim va permite pacienţilor oncologici să efectueze tratamente moderne aici, într-un singur loc, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte unităţi medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat şi amenajat conform standardelor europene şi unde specialiştii noştri vor folosi tratamente de ultimă generaţie şi aparatură de înaltă performanţă, totul, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie", a declarat managerul SUUB, şef de lucrări dr. Adriana Nica într-un comunicat al instituţiei sanitare.

Centrul va fi dotat cu două acceleratoare liniare de ultimă generaţie complet integrate pentru radioterapie. Unul dintre ele tratează cancerul oriunde în corp unde este indicat tratamentul cu radiaţii, inclusiv plămâni, sân, prostată, cap şi gât, având puterea să trateze rapid şi să furnizeze rate de doze extrem de precise. Celălalt este un sistem de iradiere care integrează componente funcţionale ce permit integrarea imaginilor cu tehnicile de tratament şi mişcările pacientului pentru a oferi o modalitate eficientă de tratament a cazurilor complexe şi avansate; un aparat de brahiterapie: CT simulator şi un aparat de IRM.

În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt trataţi peste 500 de pacienţi noi, anual, pentru care se administrează tratamente curative şi paliative. Se estimează că aproximativ 40% din cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii