Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Ablaţie de tumoare gigantă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

0
17 Jun 2019 12:34:19
Autor: Daniela Serb
Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti
Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti

O echipă de medici specialişti de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au îndepărtat o tumoare gigantă cervico-parotidiană la un pacient octogenar.

„Un pacient de 84 de ani s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) în urmă cu aproximativ 4 săptămâni, cu o tumoră cervico-parotidiană stânga, gigantă, cu creştere accelerată în ultimele şase luni. Din afirmaţiile pacientului rezulta că există o mică formaţiune tumorală în zona unghiului mandibulei din perioada armatei, deci de aproximativ 60 de ani. În regiunea cervicală, orice tumoră cu diametru de peste 10 cm se numeşte tumoră gigantă“, scrie pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Operaţia a decurs bine, pacientul fiind externat la 7 zile.
„Intervenţia chirurgicală a constat în: ablaţie radicală tumoră gigantă cervico-parotidiană stânga. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 3 ore. Au fost două elemente de dificultate în ablaţia tumorii: unul a constat în protecţia vaselor mari ale gâtului (vena jugulară internă şi artera carotidă cu ramurile ei, care erau intim lipite de tumoră); al doilea element dificil a constat în identificarea şi conservarea ramului marginal al mandibulei din nervul facial, precum şi trunchiul nervului facial, astfel încât pacientul să nu rămână cu o asimetrie a feţei (paralizie faciala post-operatorie)“, potrivit dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL din cadrul instituţiei sanitare.

Potrivit sursei citate, examenul histopatologic extemporaneu a indicat o tumoră chistică de tip embrionar.

Echipa de chirurgi a fost formată din: dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL, dr. Bogdan Banica, medic primar chirurgie oro-maxilo-facială, dr. Adrian Ştefan, medic specialist ORL, dr. Anca Pascal, medic specialist ATI.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii