Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Caravana cu Medici ajunge în patru sate din România. Care sunt acestea şi ce analize pot fi făcute gratuit

0
3 Oct 2019 11:08:22
Autor: Daniela Serb
Analizele medicale uzuale ar trebui făcute o dată pe an
Analizele medicale uzuale ar trebui făcute o dată pe an

Caravana cu Medici – o asociaţie care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor defavorizate – va ajunge până pe 12 octombrie în patru sate din România. Ce analize pot fi făcute gratuit.

Caravana va avea ca scop depistarea şi combaterea gratuită a afecţiunilor cardiovasculare şi a problemelor de sănătatea femeii. Unul dintre principalii susţinători ai acţiunii este Synevo România, companie care va suporta contravaloarea analizelor medicale efectuate şi va participa cu personal propriu la recoltarea probelor de sânge.

Caravana va fi prezentă în intervalul 5-6 octombrie în Banca, Vaslui, pentru depistarea, tratarea şi prevenţia afecţiunilor cardiovasculare la adulţi. În intervalul 11-12 octombrie vor fi organizate două caravane în Homoroade, Satu Mare cu acţiuni pentru sănătate femeii şi în Roşia Montană, Alba pentru a adresa afecţiuni cardiovasculare la adulţi. În intervalul 18-20 octombrie Caravana cu medici se va deplasa în Varniţa, Vrancea unde va identifica şi trata problemele cardio-vasculare, potrivit unui comunicat al companiei.

„Ne bucurăm să fim alături de această echipă de medici tineri şi inimoşi care, de câţiva ani,  vin cu succes în sprijinul populaţiei din zona defavorizate pentru a adresa afecţiuni cu o incidenţă din ce în ce mai mare în România”, a declarat Laurenţiu Luca, Managing Director pentru Europa de Sud Est, Diagnostic Services, Medicover.

Depistate din timp, problemele de sănătate pot fi tratate mai uşor

Printre testele oferite gratuit se numără: testul de Citologie cervico-vaginală Babeş - Papanicolaou în mediu lichid, PSA (Antigen specific prostatic), TSH (Hormon de stimulare tiroidiană), Hemoglobina glicată (Hb A1c) sau teste de urină – sediment şi de urină biochimie.

„La începutul anului ne propusesem să realizăm un total de 18 caravane. Vom depăşi acest prag încă de la finalul lunii octombrie datorită sprijinului primit de la partenerii noştri din proiect. Dorim să atragem atenţia românilor asupra pericolelor care derivă din afecţiunile cardiovasculare, precum şi în urma unor boli precum cancerul la sân. Vestea bună că, în ambele cazuri se poate interveni cu succes atunci când problemele de sănătate sunt depistate din timp”, a declarat Mihai Ranete, preşedinte executiv Caravana cu Medici.

De la începutul anului 2019 până acum Caravana cu Medici a organizat 16 caravane personalizate, dedicate sănătăţii femeii, copiilor şi persoanelor vârstnice.

Pe data de 29 septembrie la nivel mondial este marcată Ziua Inimii, iar pe 1 octombrie Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului la Sân.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii