Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Ce alimente obişnuiesc să ocolească românii. Reţeta autohtonă de viaţă sănătoasă

0
25 Jun 2019 12:19:12
Autor: George-Andrei Cristescu
Cei care ţin la siluetă ocolesc de cele mai multe ori zahărul
Cei care ţin la siluetă ocolesc de cele mai multe ori zahărul

Românii optează din ce în ce mai mult pentru un stil de viaţă sănătos. De la mai mult sport şi până la modificarea listei de cumpărături, în favoarea celor cât mai naturale.

Chiar şi în vacanţe, atunci când, prin definiţie, românii se simt mai liberi, alegerile lor reflectă dorinţa de a avea un stil de viaţă cât mai aproape de natură. Astfel, potrivit unui sondaj vegis.ro. începutul lui 2019, 30% din români îşi doreau să renunţe complet la zahărul din alimentaţie, în timp ce 60% doreau să adopte o alimentaţie mai sănătoasă, în general.

Românii se orientează către produse fără zahăr sau cu îndulcitori naturali, stevie şi zahăr din cocos. De asemenea, suplimentele naturale şi cerealele integrale. Pulberea de Matcha, mirea de Manuka, uleiul şi zahărul de cocos, antioxidanţii naturali, inclusiv din ceaiuri, cerealele integrale şi făinurile din cocos şi migdale sunt printre produsele preferate pentru această vară, potrivit aceleiaşi surse.

Totodată, produsele de plajă preferate tind să fie cremele cu factor de protecţie ridicat, cu ulei de cocos, morcov şi avocado. Alte opţiuni sunt gelurile cu aloe vera care au un efect răcoritor şi hidratant, dar şi balsamurile de buze cu grad ridicat de protecţie.

Sondajul a fost realizat online în perioada ianuarie – februarie 2019 şi conţine răşpunsurile a 537 persoane.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii