Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă pentru Albania

0
28 Nov 2019 12:52:19
Autor: Daniela Serb
100.000 de prersoane au nevoie de ajutor în urma cutremurului din Albania
100.000 de prersoane au nevoie de ajutor în urma cutremurului din Albania

Cel mai recent bilanţ al cutremurului produs pe 26 noiembrie în Albania, arată că 31 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 650 au fost rănite, potrivit Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Circa 100.000 de persoane au fost afectate şi au nevoie de asistenţă umanitară.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania în colaborare cu autorităţile naţionale au luat măsuri imediate pentru a asigura operaţiunile de salvare şi distribuirea de materiale de primă necesitate către populaţie. Acţiunile Crucii Roşii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, sprijin alimentar; servicii de asistenţă psihosocială, precum şi prim ajutor, potrivit unui comunicat al Crucii Roşii România.

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Rosie Română lansează un apel umanitar de urgenţă. Donaţiile se pot face online pe site-ul Crucii Roşii Române sau în conturile special deschise la BRD-Agenţia Piaţa Romană: RO31BRDE410SV21981334100 LEI şi RO62BRDE410SV21981684100 EUR

Fondurile colectate vor fi direcţionate către Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania şi vor fi utilizate pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate dar şi pentru susţinerea familiilor rămase fără locuinţă pe termen mediu şi lung.

„Cutremurul din Albania este o tragedie umanitară. Mulţi oameni au pierdut pe cei dragi şi au rămas fără locuinţe. Aceste familii vor avea nevoie de sprijin pe termen lung pentru a se recupera. Suntem alături de colegii noştri din Albania care încă din primul moment al cutremurului au intervenit pentru ajutorarea victimelor“, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Pe 26 noiembrie, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania la 30 de kilometri vest de Tirana, fiind urmat de o replică cu o magnitudine de 5,4. Epicentrul a fost în jurul oraşului Durres la aproximativ 34 de kilometri nord-vest de Tirana.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii