Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

#HIVPREVENTION. Zero voinţă politică

11
1 Dec 2016 14:04:44
Florin Buhuceanu

Comemorăm astăzi Ziua Mondială de Combatere SIDA în solidaritate cu cele 35 milioane persoane răpuse, dar şi cu cei peste 14 000 de cetăţeni români care trăiesc cu HIV. Vestea bună este că, în întreaga lume, se fac eforturi consistente şi sistematice pentru eradicarea epidemiei până în 2030.

Vestea deloc bună este că autorităţile române din domeniu se fac vinovate de complicitate la creşterea numărului de noi cazuri prin lipsă de intervenţii de prevenire a infectării cu virusul HIV.

Estul Europei este una din regiunile unde situaţia se deteriorează constant. În acest context regional dificil şi în plină epidemie HIV în România, a creşterii numărului persoanelor diagnosticate cu acest virus, Ministerul Sănătăţii a anulat în 2015 Comisia Naţională de luptă HIV/SIDA. Aceleaşi suicidale autorităţi medicale din România sunt completamente incapabile să reunească de aproape un deceniu o echipă interministerială care să poată adopta măsuri concrete de prevenire, în condiţiile decesului Strategiei Naţionale în acest domeniu încă din anul 2007.

Există 0 voinţă politică pentru a lua în serios HIV/SIDA ca problemă reală de sănătate publică, în ciuda asigurărilor ministeriale festiviste. Primul pas ce trebuie făcut de urgenţă este să recunoştem cu onestitate că ne aflăm în plină situaţie de criză. Alocarea de resurse pentru programe de prevenire şi sprijin a comunităţilor afectate, introducerea educaţiei pentru sănătate sexuală şi reproductivă în şcolile publice şi reintroducerea unei Comisii interministeriale coordonată la nivelul primului ministru sunt urgenţe care nu pot fi amânate la nesfârşit fără costuri dureroase şi pierderi umane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Iulian Arion
1.12.2016, 14:16:05

Abstinenţă, Domnule Buhuceanu! Abstinenţă şi fidelitate conjugală! La Mulţi Ani!

+5 (7 voturi)
Paun Al
1.12.2016, 15:12:45

Educatie sexuala , sex protejat , parteneri siguri ...d-le Iulian... Abstinenta , pe la pusnici , pe la manastiri ...:) La multi ani !

+3 (7 voturi)
Iulian Arion
1.12.2016, 16:38:44

Domnu Paun, Multumesc pentru urari. Problema HIV SIDA a afectat in Romania mai degraba nevinovatii. Foarte multi copii sunt victimile nevinovate ale lipsei masurilor elementare de igiena in general si de sterilizare in particular din Romania. Recent a fost un caz in care o companie difuza astfel de substante de sterilizat, in conditiile in care nimeni din autorityatea pentru sanatate publica nu verifica eficienta acelor substante. Nu numai HIV SIDA ci si toate hepatitele se regasesc in lista bolilor transmisibile care se pot evita prin igiena actului medical, prin igiena personala. In scoli se face aceasta educatie a protejarii actului sexual. De cand HIV SIDA a devenit problema publica, se face educatie in scoala, mass media. Mass media este un vector important educativ in acest aspect al vietii sociale. In domeniul combaterii violentei, comportamentelor deviante, mai trebuie lucrat. Recomand finantarea din bani publici a productiilor cinematografice artistice care au rol educational in aceste domenii.

+3 (5 voturi)
Amalia Rodriquez
1.12.2016, 14:42:02

SIDA este o boala foarte profitabila (banet) ptr. industria farmaceutica. Din aceasta cauza se spun oamenilor, povesti nemuritoare. Se vind foarte multe medicamente care, chipurile, umbla numai la simptome. Profitul din vinzarea medicamentelor anti SIDA este considerabil dar si banii care de ani de zile se acorda de la buget ptr. cercetarea si gasirea antidotului. La asta se mai adauga si donatiile ptr. cercetare si ptr. cei napastuiti si de aceasta boala. Multe din aceste donatii ajung la alti " grav bolnavi" de lacomia banului care oricit ar avea, tot n-au destul. Asta e o grava boala psihica. Dar cine recunoaste? Asa ca de ce sa se gaseasca antidotul bolii SIDA, cind negasirea antidotului e asa de profitabila? Sau chiar daca s-ar gasi antidotul de industria farmaceutica, atunci ar trebui industria farmaceutica sa inventeze prin minciuna sau printr-un vaccin o alta boala care decimeaza populatia. Solutia e simpla ptr. prevenirea bolii. Igiena si sexul protejat.

+5 (5 voturi)
marius cristian
1.12.2016, 19:19:19

SIDA o sa dispara din lume in acelasi timp cu principalii purtatori si vinovati de raspandire - homosexualii .... preventia 100% ar insemna extirparea acestui soi de cancer pseudo-uman din mijlocul societatii...

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările