Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Mamografiile au ajutat la prevenirea a jumătate de milion de decese în ultimele trei decenii , doar în SUA

0
12 Feb 2019 12:27:59
Autor: Daniela Serb
Mamografiile ajută la depistarea şi diagnosticarea cancerului mamar
Mamografiile ajută la depistarea şi diagnosticarea cancerului mamar

În 2018, mamografiile şi tratamentele împotriva cancerului de sân au redus rata estimată a mortalităţii cu 58,3% - o scădere cu 45% - potrivit rezultatelor unei cercetări publicată în jurnalul Cancer.

Testele pentru depistarea cancerului şi îmbunătăţirea tratamentului au salvat mii de vieţi de tumorile mamare în ultimele trei decenii în Statele Unite, conform unui studiu citat de UPI.

„Cercetările recente legate de screeningul cu mamograf au concentrat atenţia media pe unele dintre riscurile mamografiei, cum ar fi rechemările pentru analize imagistice adiţionale şi biopsiile mamare, minimizând cel mai important aspect al screeningului - acela că descoperirea şi tratarea timpurie a cancerului de sân salvează vieţile femeilor'“, potrivit unui comunicat al autorilor studiului, printre care şi  R. Edward Hendrick, cercetător la Facultatea de Meicdină a Universităţii din Colorado, SUA, preluat de agerpres.ro.

''Cercetarea noastră dovedeşte cât de eficientă a fost combinaţia dintre depistarea precoce şi tratamentul modern al cancerului mamar în evitarea decesului ca urmare a tumorilor mamare'', mai spune specialistul.

Risc de 12% de cancer de sân la femeile obişnuite

Din anul 1989 până în 2018 au fost evitate între 384.000 şi 614.500 de potenţiale decese cauzate de tumori mamare datorită mamografiilor şi îmbunătăţirii tratamentului.

Anul trecut, au fost evitate între 27.083 şi 45.726 de potenţiale decese ca urmare a cancerului de sân.

''Cel mai bun efect pe termen lung posibil al concluziilor noastre ar fi acela de a le ajuta pe femei să recunoască faptul că detectarea timpurie şi tratamentul modern, personalizat, contra cancerului mamar salvează vieţi şi de a încuraja mai multe femei să fie testate anual începând de la vârsta de 40 de ani'', a declarat Hendrick.

Cercetătorii au analizat rata mortalităţii cauzată de tumorile mamare în rândul femeilor cu vârste între 40 şi 84 de ani timp de peste 30 de ani.

O femeie obişnuită are un risc de 12% de a dezvolta cancer de sân, conform Societăţii Americane de Cancer potrivit căreia circa 268.600 de femei vor fi diagnosticate cu cancer în acest an.

''Anticipăm noi progrese ştiinţifice ce vor continua să reducă mortalitatea şi morbiditatea ca urmare a cancerului mamar, însă este important ca femeile să continue să se conformeze actualelor recomandări privind screeningul şi tratamentul'', a declarat Mark Helvie, cercetător la Universitatea din Michigan, unul dintre autorii studiului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările