Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Medici pentru România: Consiliere online gratuită pentru bolnavii cronici

0
30 Mar 2020 13:59:45
Autor: George-Andrei Cristescu
Bolnavii cronici pot primi sfaturi medicale de la specialişti pe internet
Bolnavii cronici pot primi sfaturi medicale de la specialişti pe internet

Prin proiectul  Medici pentru România pacineţii cu boli cronice pot beneficia de consiliere online gratuită oferită de specialişti voluntari din ţară, dar şi din diaspora în cadrul campaniei Nu uităm de ceilalţi.

Serviciile de consiliere pot fi accesate prin intermediul platformei www.medicipentruromania.ro. Totul se derulează online, astfel că nu va fi necesară deplasarea de la domiciliu. Fiecare şedinţă de consiliere este de 15 de minute şi va fi efectuată în urma programării online. Suportul exclude urgenţele, pentru acest lucru pacienţii trebuind să sune la 112. 
 
„Dorim să le transmitem medicilor toată admiraţia pentru munca depusă în tratarea pacienţilor ce au atât de multă nevoie de suportul lor în această perioadă dificilă. Sistemul medical din România este la turaţie maximă, iar COVID-19 mobilizează toată atenţia şi resursele. Suntem conştienţi că există foarte mulţi oameni, cu alte afecţiuni, care au nevoie de noi toţi în această perioadă. Prin urmare, programul Medici pentru România lansează campania „Nu uităm de ceilalţi”, prin care doctori din intreaga lume asigură suport online pacienţilor care suferă de boli cronice sau au diverse simptome uşoare, fără legătură cu COVID-19. Pe aceasta cale invităm cât mai mulţi medici să se alăture iniţiativei noastre şi să ofere suportul necesar celor aflaţi în nevoie.  Este necesar să ne adaptăm situaţiei din prezent, dar şi modului în care se va derula activitatea medicală în viitor”, a declarat Alexandru Costache, iniţiatorul programului Medici pentru România. 
 
Programul îşi propune să acopere servicii din specializări precum cardiologie, geriatrie, psihiatrie, neurologie, chirurgie plastică, pediatrie, psihologie, nutriţie şi diabet, dermatologie, ginecologie, hematologie, oftalmologie, gastro-enterologie, stomatologie, ORL, medicină de familie. 
 

Avantajele consilierii online

 
• Pacienţii vor putea discuta deschis şi confidenţial, prin videoconferinţă, cu un profesionist.
• Au acces la medici români foarte buni, din ţară şi din întreaga lume, din confortul casei lor.
• Scade riscul de a fi expuşi infectării cu coronavirus, nefiind necesară deplasarea în afara domiciliului.
• Reducem presiunea pe camerele de gardă şi cabinetele de consultaţii.
• Serviciile sunt gratuite - pentru pacienţi şi pentru medici.
Sistemul de programări, dar şi cel de afiliere ca medic, este disponibil pe www.medicipentruromania.ro/nu-uitam-de-ceilalti. 
 
Proiectul Medici pentru România a fost iniţiat, în luna octombrie a anului trecut, de Andrei Baciu  - medic chirurg cardiovascular, Sebastian Burduja - antreprenor social, Alexandru Costache - antreprenor social - şi Victor Costache  - medic chirurg cardiovascular, ulterior alăturându-se echipei Dragoş Preda  - antreprenor social-, Sorina Stroe  - medic stomatolog - şi Victor Jugănaru  - medic rezident.

.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările