Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Paracetamol şi aspirină, doar cu recomandare. Prima ţară europeană care impune restricţii la aceste medicamente

2
21 Jan 2020 15:19:36
Autor: Daniela Serb
Medicamentele de tipul OTC-urilor pot avea efecte adverse importante dacă sunt luate la întâmplare
Medicamentele de tipul OTC-urilor pot avea efecte adverse importante dacă sunt luate la întâmplare

Două medicamente din categoria OTC-urilor, respectiv paracetamolul şi aspirina, mai pot fi vândute în Franţa doar dacă recomandă farmacistul. Măsura s-ar putea extinde şi în alte ţări europene, scrie presa locală.

Automedicaţia este un obicei nociv, iar oamenii nu ar trebui să se îndoape cu medicamente. Pentru a stopa acest obicei, în Franţa, a fost introdusă o măsură restrictivă pentru paracetamol şi aspirinaă. Respectiv, aceste pastile nu mai pot fi cumpărare decât cu acordul farmacistului care trebuie să facă o evaluare a fiecărui caz în parte. Tot farmacistul este cel care recomandă cantitatea de psatile. Aceleaşi reglementări vizează şi ibuprofenul.

Măsurile vin în contextul în care, în urmă cu doi ani o tânără din Strasbourg a decedat în urma unei intoxicaţii cu paracetamol, iar numărul cazurilor de afectare hepatică a crescut ca urmare a consumului  acestui medicament. În Franţa, consumul de paracetamol a crescut cu 50% în ultimul deceniu.

Ibuprofenul, la rândul lui,în cantităţi mari, poate afea efecte adverse importante şi este chiat contraindicat la pacienţii cu risc crescut de boli hemoragice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

George Georgescu
21.01.2020, 16:38:16

În curând, deștepții din u.e. vor reglementa câte inspirații și expirații pe minut, avem voie!

0 (2 voturi)
bec
21.01.2020, 19:42:28

ei stie mai bine, maica, ca e progrezijdi, antirazijdi, feminijdi, izlamofili, propedofili, prolbgtisti, etc, si ne invata ''calea, adevarul si viata'', asa le-a revelat lor marele profet marx si marele preot al ideologiei, pardon, religiei lor, lenin, impreuna cu apostolii stalin, mao, pol pot si restul ucigasilor la scara industriala. Victimele alea au meritat-o, n-au inteles maretia comunismului. Crestinismul nu e bun, maica, ca e ''opiumul popoarelor''.

0 (2 voturi)
Modifică Setările