Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Prima conferinţă internaţională despre endometrioză a avut loc la Timişoara

0
22 Sep 2019 14:16:41
Autor: Daniela Serb
Endometrioza este o afecţiune care duce la infertilitate
Endometrioza este o afecţiune care duce la infertilitate

Asociaţia Eu şi Endometrioza a organizat pe 20 septembrie, la Timişoara, prima conferinţă internaţională din România dedicată endometriozei, o afecţiune diagnosticată tot mai des şi care netratată duce la infertilitate.

Medici specialişti de top din România,Ungaria,  SUA, Austria au participat la prima conferinţă internaţională din ţara noastră dedicată unei afecţiuni a cărei incidenţă este în creştere – endometrioza. Boala ale cărei cauze nu sunt pe deplin cunoscute este a doua cea mai comună cauză de infertilitate feminină.

Prof.dr. Ceana Nezhat, medic primar chirurgie ginecologică, fondatorul Nezhat Medical Center din Atlanta, SUA, a vorbit la conferinţa de la Timişoara - Endometrioza – Abordări terapeutice şi de diagnostic. Actualitate şi Perspective – despre calitatea vieţii după intervenţiile de endometrioză pelviană şi urologică, precum şi despre felul în care trebuie abordată endometrioza toracică şi cea abdominal.

Unul dintre puţinii chirurgi români, specializaţi în tratamentul endometriozei – dr. Voicu Simedrea, medic primar ginecolog, fondatorul EndoInstitute Timişoara – a susţinut o prezentare referitoare la recidiva în această afecţiune şi complicaţiile post-operatorii care pot apărea în urma diferitelor intervenţii chirurgicale.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Eu şi Endometrioza.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii