Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Primele oase ale urechii 3D au fost grefate în Africa de Sud

0
15 Mar 2019 12:31:08
Autor: Daniela Serb
Organele scoase la imprimanta 3D pot reprezenta viitorul transplantului
Organele scoase la imprimanta 3D pot reprezenta viitorul transplantului

O echipă de medici sud-africani a anunţat  că a realizat grefe de oscioare din urechea medie fabricate cu ajutorul unei imprimante 3D. Intervenţiile au fost prezentate drept o premieră mondială, potrivit AFP.

Această procedură chirurgicală „ar putea fi răspunsul la pierderea transmisiei auditive, o problemă a urechii medii ce poate fi cauzată de malformaţii congenitale, o infecţie, un traumatism sau de o afecţiune metabolică“, au explicat reprezentanţii Universităţii din Pretoria într-un comunicat preluat de agerpres.ro.

„3D ne permite să facem lucruri pe care nu am crezut că le putem realiza“, a declarat profesorul Mashudu Tshifularo, care a condus cele trei intervenţii chirurgicale de grefe de oscioare din urechea medie realizate prin această procedură. Cea mai recentă dintre acestea a fost efectuată miercuri, la Spitalul Steve Biko din capitala sud-africană Pretoria.

Tehnologia imprimării tridimensionale a permis fabricarea lanţului de oase din urechea medie, cele mai mici din corpul uman, compus din trei oscioare (ciocanul, nicovala şi scăriţa).

„Prin înlocuirea doar a oscioarelor care nu funcţionează corespunzător, procedura prezintă un risc redus în comparaţie cu transplanturile cunoscute până în prezent“, a subliniat Tshifularo.

Intervenţia poate fi efectuată în cazul tuturor pacienţilor diagnosticaţi cu această afecţiune, inclusiv la nou-născuţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii