Politici şi Bani

articolul anterior articolul urmator

Rafila: Certificatul COVID nu va mai fi obligatoriu, dacă avem o perioadă de trei săptămâni de descreştere

3
9 Dec 2021 01:41:50
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a prezentat miercuri seara principiile care vor sta la baza introducerii obligativităţii certificatului COVID: creştere de 3 săptămâni cu un indice de 1,5.

Miercuri seara, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a vorbit despre proiectul de lege la care se lucrează pentru găsirea unei soluţii pentru situaţii de criză epidemiologică, atunci când numărul de cazuri creşte.

Acesta a arătat care sunt principiile care vor sta la baza introducerii obligativităţii certificatului COVID.

„(...) e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creştere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori. De ce acest indice? Pentru că, în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creştere care a continuat timp de 16 săptămâni. Practic, probabil că un astfel de document trebuia să fie introdus la începutul lunii august şi probabil că în relativ scurt timp am fi renunţat la el pentru că nu mai aveam situaţia, decesele. Din păcate, filozofia a fost atunci diferită, şi în perioade de creştere a numărului de persoane infectate s-au introdus relaxări”, a spus Rafila, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că certificatul COVID nu va mai fi obligatoriu, „în momentul în care avem o perioadă de 3 săptămâni de descreştere”, iar renunţarea la obligativitatea sa nu va fi condiţionată de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoţită şi de scăderea sub o anumită incidenţă cumulată în ultimele 14 zile. „Unu, această valoare a fost discutată”, a spus ministrul Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Iobag Nerfos
9.12.2021, 09:44:12

Dacă tot ai numărat săptămânile cu creștere din iulie, eu am numărat săptămânile cu descreștere de pe 19 octombrie și până astăzi. Sunt 7 săptămâni de când la noi descrește continuu, iar incidenta reală, nu cea calculată de voi este in momentul ăsta de 1,15/1.000

+2 (2 voturi)
Nastase T Ovidiu
9.12.2021, 20:10:18

Nea Caisa Rafila cat timp ai avut in Romania o rata sub 1%? 9 zile!!!!!! 9 bah! Nu mai umbla cu golanii!

UrsulPolar
9.12.2021, 19:35:17

www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712 Abstract 10712: Mrna COVID Vaccines Dramatically Increase Endothelial Inflammatory Markers and ACS Risk as Measured by the PULS Cardiac Test: a Warning Steven R. Gundry We conclude that the mRNA vacs dramatically increase inflammation on the endothelium and T cell infiltration of cardiac muscle and may account for the observations of increased thrombosis, cardiomyopathy, and other vascular events following vaccination. Concluzionăm că vacurile ARNm cresc în mod dramatic inflamația în endoteliu și infiltrarea celulelor T a mușchiului cardiac și pot explica observațiile de tromboză crescută, cardiomiopatie și alte evenimente vasculare după vaccinare.

+1 (1 vot)
Modifică Setările